Close search

Modelka Chrissy Teigen i Madonna sázejí na vitaminovou terapii. Co vám přinese?

Instagram Zdroj: Instagram

Na světě existuje tisíce rad, jak lépe žít a vypadat o deset let mladší, než ve skutečnosti jste. Z podobných zdraví prospěšných návodů se velice často stává promyšlený byznys, který jeho majiteli přináší velké peníze. Největšími příznivci a zároveň propagátory takových metod jsou celebrity, které se kvůli záři reflektorů snaží docílit dokonalosti a vytvářejí přehnané požadavky i pro ostatní ženy.

Modelka Chrissy Teigen, popová královna Madonna, zpěvačky Rihanna i Katy Perry – všechny tyto dámy mají společné kromě světové slávy také touhu vypadat co nejlépe. A nyní našly nový způsob, jakým ho dosáhnout. Hollywoodské hvězdy se rozhodly vrátit slávu desítky let známé vitaminové terapii, která uživatelkám jako výsledek slibuje mladší vzhled, pozitivní náladu i životní energii, zrychlení metabolismu, zlepšení imunity a mnoho dalších výhod.

Multivitaminový mix, který kliniky nabízejí podle konkrétních potřeb svým klientkám, vyjde v zahraničí okolo 15 tisíc korun. Vitaminy D, B12, kalcium nebo i magnesium se do těla podávají pomocí infuze v týdenních intervalech. Doplňky stravy jsou v dnešní době velice vyhledávaným produktem. Každoročně se na trhu protočí miliardy a zájem o ně jenom ve Velké Británii vyrostl od roku 2013 o 6 procent.

Tyto vitaminové infuze ale nemusejí mít tak dobrý vliv na lidské zdraví, jaký od nich zájemci očekávají. Lidské tělo často vitaminy odvádí ven z těla, takže ve výsledku klienti platí pouze za drahou moč. Lékaři také varují, že žádné vitaminy ani doplňky stravy nenahradí vyvážený denní režim a zdravý způsob stravování.

Nejčtenější články