Close search

Mladý pár terčem útoků: Z plavby snů po Karibiku se nic netušící dvojice vynořila do pandemie koronaviru

Instagram/@sailingkittiwake Zdroj: Instagram/@sailingkittiwake

Mladý pár zažil šok po téměř měsíci mimo dosahu signálu mobilního telefonu. S rodinami se navíc domluvili na tom, že jim nebudou předávat žádné špatné zprávy. Teď se na ně vrhl v plné síle nejen koronavirus, ale také online svět.

Italka Elena Manighetti a Angličan Ryan Osbourne dali v roce 2017 výpověď v práci, protože se rozhodli koupit loď a obeplout na ní svět. Koncem letošního února vyrazili z Kanárských ostrovů a zamířili na Svatý Vincenc, co je malý karibský ostrůvek vzdálený přibližně 3000 mil.

Už tehdy slyšeli o tom, že v Číně řádí nějaký virus, a tak poprosili své rodiny, aby jim neposílali negativní informace. Muselo to být v nastalé situaci nesmírně obtížné, ale příbuzní vydrželi.

Návrat do reality pandemie

Když se dvojice po delší plavbě přiblížila k pobřeží a znovu se dostala do dosahu signálu mobilního telefonu, ukázalo se, že hranice ostrova jsou uzavřené a svět zasáhla pandemie nevídaných rozměrů.

„V únoru jsme slyšeli o viru v Číně, ale neměli jsme moc informací, takže jsme se domnívali, že než o 25 dnů dorazíme do Karibiku, bude po všem," vzpomíná Osbourne pro BBC. Místo toho je polovina světové populace v domácí izolaci a z pozitivně testovaných 2,6 milionů zemřelo téměř 185 tisíc lidí.

Elena a Ryan se postupně pokusili zakotvit v několika přístavech, ale byli odmítnuti, protože mladá žena pochází z Lombardie, regionu, který byl mezi nejvíc postiženými místy na planetě.

Mezi koronavirem a hurikány

Naštěstí mohli Elena a Ryan s pomocí záznamu z GPS prokázat, že posledních 25 dnů strávili na moři a byli vlastně v preventivní karanténě.

Teď kotví u Svatého Vincence, kde je sice vpustili na pevninu, ale stejně se nachází v mrtvém bodě. Další zkoumání Karibiku, které měli v plánu než v červnu začne sezona hurikánů, museli kvůli uzavřeným přístavům přerušit.

A to není všechno. Musí odolávat spršce negativních ohlasů, která se na ně sesypala, protože "ignorovali" situaci ve světě. Víc informací najdete na jejich Instagramu (@sailingkittiwake).

Miliardář David Geffen zvolil izolaci na jachtě. Jak to dopadlo, uvidíte v GALERII:

Zdroj: ladbible.com, bbc.com

Nejčtenější články