Close search

Místo královského života běžná práce: Kdo se kromě Harryho a Meghan rozhodl chodit do zaměstnání?

Instagram Zdroj: Instagram

Princ Harry a Meghan Markle se po svém oznámení, že se chtějí stát finančně nezávislými, dohodli s britskou královskou rodinou na podmínkách svého nového života. Manželé se výměnou za finanční nezávislost budou muset vzdát svých titulů královské výsosti, finanční podpory i pracovních povinností spojených s reprezentací monarchie. I když jejich rozhodnutí vyvolalo velký rozruch, nejsou zdaleka prvními členy královské rodiny, kteří sami vydělávají peníze. Kdo další z britských monarchů chodí do běžného zaměstnání?

Vévodové ze Sussexu se rozhodli začít nový život a odpoutat se od vlivu britské královské rodiny. Princ Harry sice vyjádřil lítost nad tím, jak jeho vyjednávání s příbuznými dopadla, přesto nyní on a jeho žena získali ti, po čem toužili - finanční nezávislost a možnost pracovat. Kteří další příslušníci ke královskému rodu si sami vydělávají na živobytí?

Podnikavý vnuk

Nejstarší vnuk královny, Peter Phillips, dlouhé roky vlastní společnost, Sports & Entertainment Limited, která se specializuje na pořádání událostí na podporu sportovních akcí. Philips nemá žádný královský titul, i když je přímým potomkem panovnice. Jeho matka, princezna Anna, se totiž rozhodla, že její děti budou žít bez titulů, jelikož je chtěla uchránit před velkým zájmem veřejnosti, ve kterém žijí další představitelé královské rodiny. Philips tak byl prvním královským dítětem, které se narodilo bez titulů za posledních 500 let.

Pracující princezna

Princezna Beatrice, která je dcerou vévody z Yorku a vnučkou královny Alžběty II., podle slov jejího otce pracuje na plný úvazek jako podnikatelka. Beatrice je druhou ženou v řadě na královský trůn, před ní stojí pouze dcera prince Williama a Kate Middleton, princezna Charlotte.

Eugenie a umění

Mladší sestra princezny Beatrice a také dcera vévody z Yorku, pracuje v umělecké sféře. I když královská rodina nikdy neuvedla, v jaké společnosti je princezna Eugenie zaměstnána, poskytla informace, že se jedná o práci na plný úvazek.

Zručný synovec

Synovec královny, David Armstrong-Jones, si otevřel své vlastní podnikání již v roce 1982. Syn princezny Margaret se věnuje výrobě a prodeji nábytku. V profesním životě ale používá jméno David Linley, aby k sobě nepoutal zbytečnou pozornost.

Olympijská vítězka

Stejně jako její starší bratr, nemá Zara Tindall královský titul kvůli přání své matky, princezny Anny. Vnučka královny Alžběty II. vystřídala hned několik povolání. Největší úspěchy ale slaví v profesionální jízdě na koni. Jako jezdkyni se jí dokonce podařilo získat stříbrnou medaili na olympijských hrách v roce 2012.

Modelka v rodině

Lady Amelia Windsor je sice až 39. v pořadí na královský trůn, přesto se jí nedá upřít pouto svazující ji s britskou monarchií. Lady Windsor je dcera královnina synovce a svůj život se rozhodla zasvětit modelingu. Lady Amelia spolupracuje s agenturou Storm Model Management. Byla na titulní stránce časopisu Tatler, nebo má vlastní Instagram, který si dle libosti sama spravuje, což mnozí příslušníci královské rodiny také nesmějí.

PODÍVEJTE SE, KTEŘÍ ČLENOVÉ KRÁLOVSKÉ RODINY BĚŽNĚ PRACUJÍ:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu