Close search

Místo divokých večírků Micka Jaggera i George Lucase: Jachta spoluzakladatele Microsoftu je na prodej

Burgess Zdroj: Burgess

Proslavená superjachta Octopus spoluzakladatele společnosti Microsoft, zesnulého miliardáře Paula Allena, je na prodej. Plavidlo, na němž se mimo jiné konaly i legendární večírky s rockerem Mickem Jaggerem nebo tvůrcem Hvězdných válek Georgem Lucasem, je v nabídce za 325 milionů dolarů (7,3 miliardy korun).

Paul Allen, který společně s Billem Gatesem zakládal jednu z nejvýznamnějších technologických společností Microsoft, zemřel 15. října 2018. Přepychovou osmipalubní jachtu Octopus měl ve velké oblibě a během Mezinárodního filmového festivalu v Cannes na ní pořádal slavné večírky, jichž se účastnily hvězdy jako režisér George Lucas, frontman kapely Rolling Stones Mick Jagger nebo modelka Karlie Kloss.

Cena jachty vzrostla

Paul Allen se proslavil jako technologický génius, ale zároveň byl investorem, výzkumníkem a filantropem. V roce 1975 založil s Billem Gatesem Microsoft, což ho i s kolegou vyneslo do čela žebříčku nejbohatších lidí planety.

Allen za svoji superjachtu zaplatil v roce 2003 okolo 200 milionů dolarů (5,68 miliardy korun), což si s majetkem okolo 20,3 miliardy dolarů (457 miliard korun) mohl bez zaváhání dovolit. Nyní je jachta k mání za neuvěřitelných 7,3 miliardy korun.

Prosklená místnost pro sledování ryb

Superjachta Octopus nabídne novému majiteli hned osm palub, na kterých se nachází kino, několik přistávacích ploch pro helikoptéry, speciální prosklená místnost, ze které je možné obdivovat podmořský život a samozřejmostí jsou i desítky výtahů.

Paul Allen se na jachtě plavil na různá místa, navštívil například Cannes, Londýn nebo i Argentinu a Hongkong.

NA ÚCHVATNOU JACHTU, MÍSTO LEGENDÁRNÍCH VEČÍRKŮ, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články