Close search

Meghan Markle porodila chlapce! Další královský potomek je na světě. Co o něm víme?

YouTube Zdroj: YouTube

AKTUALIZOVÁNO: Meghan Markle přivedla na svět zdravého chlapce, informují britská média. Vévodové ze Sussexu tak na svět přivítali své první dítě. Dojatý princ Harry už promluvil k médiím a uvedl, že jsou s manželkou absolutně nadšení. Matce i dítěti se prý daří skvěle.

Meghan Markle a princ Harry přivítali na svět své první dítě. Bývalá americká herečka porodila chlapce. Podle slov prince Harryho, který narození svého syna již potvrdil před novináři, že se matce i dítěti daří skvěle. Chlapec se narodil v 05:26 (tedy 06:26 SELČ) a váží 3,2 kilogramů.

Rodiče sice veřejnosti slibovali, že s informacemi o narození dítěte počkají, ale zprávy o porodu Meghan Markle obletěly svět rychlostí blesku. Pro královnu Alžbětu II. je novorozené dítě již osmým pravnukem. Chlapec je v pořadí až sedmým dědicem trůnu. Meghan podle Harryho nějakou dobu přenášela. Nyní rodiče chystají dítě veřejnosti představit až za dva dny.

Nejočekávanější porod roku, tak mají fanoušci britské královské rodiny již za sebou  a nyní už vědí, že princ Harry a jeho žena Meghan Markle se společně těší z malého chlapečka. Markle byla naposledy viděna na oficiální akci 18. března, od té doby se nikde moc neobjevovala. Informace o jejím porodu byly mnohdy mylné a často diskutované pohlaví dítěte bylo s jistotou potvrzeno až několik hodin po narození. Dříve totiž některá média uváděla, že Meghan čeká holčičku.

Novopečení rodiče se rozhodli, že své dítě budou vychovávat v sídle Frogmore, kde se chlapec také narodil. Markle trvala na porodu v domácích podmínkách na rozdíl od své švagrové Kate, která již tradičně rodila v soukromém křídle nemocnice Lindo Wing nemocnice St. Mary. Markle své rozhodnutí obhajovala tím, že královna Alžběta II. také rodila doma v Buckinghamském paláci.

Co zatím "baby Sussex" víme?

Občanství

Vzhledem k tomu, že matka je původem Američanka, tak bude mít její potomek nárok na získání občanství USA. Rodiče budou moct dítěti vybrat buď jedno ze dvou občanství, tedy britské, nebo americké. Ale také se mohou rozhodnout pro třetí variantu a zařídit pro svého potomka dvojí občanství.

Netradiční jméno

Je velká pravděpodobnost, že jméno, které dítě dostane, bude netradiční. Vévodové ze Sussexu nejsou vázáni tak přísnými pravidly jako následníci trůnu, Kate a William.

Jaký dostane titul?

Je také otázkou, jaký titul potomek prince Harryho a Meghan dostane. Na titul prince, nebo princezny nebude mít nárok, pokud královna Alžběta dítěti neposkytne výjimku z pravidel.

Herečka a mateřství?

Meghan Markle již dříve uváděla, že založit si rodinu bylo vždy jejím snem. Pro magazín Best Health v roce 2016 řekla, že bod rodina, má na svém seznamu věcí, které by ráda dokázala. Markle také často říkala, jak úžasné je podle jejího názoru mít rodinu a že už například přesně ví, jaké pohádky by svým dětem četla před spaním.

Novopečení rodiče, kteří se snažili porod udělat co nejvíce soukromou a rodinnou záležitostí, se stejně s pravdou o narození dítěte ihned podělili se světem. Určitě se není čemu divit, jelikož v takové chvíli rodiče zachvátí skutečná radost, kterou nejspíš mladí manželé chtěli co nejdříve sdílet s velikým počtem svých příznivců.

Podívejte se v naší galerii na novopečené rodiče prince Harryho a Meghan Markle. 

Všechno, co potřebujete vědět o těhotenství a dítěti Meghan Markle, si přečtete v našich článcích.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu