Close search

Máte problémy s nespavostí? Příčinou může být plný žaludek i nekvalitní postel

Pixabay Zdroj: Pixabay

Pokud dlouhodobě trpíte nespavostí, musíte především vyřešit příčinu, která zákonitě nemusí být jen jedna. Faktorů nekvalitního spánku může být totiž mnohem víc, od plného žaludku navečer až po nevhodnou postel.

1. Vydatná večeře a plný žaludek

Samozřejmě vám neradíme, abyste nejedli večer vůbec nic. Ale pokud jste zvyklí si po celém dni k večeři dopřávat a jdete spát s plným žaludkem, nemůžete se divit, že se cítíte jak had, který spolkl antilopu a teď se jen chce někam odplazit a trávit. Takže jezte více přes den, večer si dopřejte menší porci něčeho lehčího a 2 hodiny před spaním už nejezte nic!

2. Nepohodlná a nekvalitní postel

Preferujete měkkou nebo tvrdou matraci? Rozhodně byste měli mít takovou, která vám bude vyhovovat, bude kvalitní a ideálně pořízená na míru. Jen tak si vaše tělo opravdu odpočine. Neméně důležité je udržovat postel i celou ložnici v čistotě.

3. Nepravidelný režim

Pravidelnost svědčí spánku nejvíce. Snažte se tedy chodit spát a vstávat ve stejnou hodinu, vaše tělo po čase najede na pravidelný režim a budete spát jak miminko.

4. Nesprávná teplota

Ve vaší ložnici by nemělo být příliš teplo! Na spánek je ideální čerstvý vzduch až lehký chlad. Klidně si navlékněte teplé ponožky a zavrtejte se do peřin.

5. Telefony a počítače

Mobil ani počítač do ložnice nepatří a rozhodně ne, když se snažíte usnout. Pro spánek je potřeba klid a čistá hlava. Zakažte si tedy projíždění Facebooku a vyřizování e-mailů. To vydrží do dalšího dne.

Nejčtenější články