Close search

Luxusní sídlo s lechtivou minulostí je na prodej: Boxovaly v něm modelky, poté patřilo šejkovi obviněnému z korupce

Realtor Zdroj: Realtor

Profesor matematiky na Stanfordu a vydavatel erotiky v jednom, pak šejk obviněný z korupce. Rozlehlá a mimořádně fotogenická nemovitost v Los Angeles měla štěstí na majitele.

Fotogenické sídlo v Los Angeles má zajímavou minulost, dokonce natolik, že je jedno, kdo ho koupí, už to patrně nemá jak překonat.

Mimo to jde o luxusní nemovitost, která je, s ohledem na svojí rozlehlost, v prospektech realitní kanceláře dokonce označována jako soukromý rezort.

Dům s lechtivou minulostí

Původním majitelem nemovitosti byl Norm Zada, vydavatel a šéfredaktor už neexistujícího erotického magazínu Perfect 10, který se zaměřoval na opravdové ženy bez zásahů plastického chirurga. Zada, bývalý profesor matematiky na Stanfordu a hedgeový manažer si před dvaceti lety nechal dům postavit patrně k pracovním účelům.

Volně přeloženo to znamená, že z něj chtěl vybudovat vlastní verzi Playboy Mansion, ale místo zajíčků se tady promenádovaly méně glamour modelky a Zada dokonce organizoval jejich boxerské zápasy.

Prvními zájemci o výrazně fotogenickou nemovitost byli Heidi Klum a Seal, ale Zada prodej odmítal. Názor změnil v roce 2010, když i na něj dolehla finanční krize a za 16,5 milionů dolarů (tehdy 315 milionů korun) dům koupil šejk Saleh Kamel.

Neotřelé bydlení miliardářů

Šejk Saleh Kamel, jehož jmění bylo kdysi odhadováno na 2,9 miliardy dolarů, zemřel v květnu ve věku 79 let. Několik let předtím byl vyšetřován kvůli korupci, přišel o majetek, a v roku 2017 se vytratil ze seznamu světových miliardářů.

Z jeho pozůstalosti je zatím k mání dům v Los Angeles za 32,5 milionu dolarů (770 milionů korun). Není to poprvé, co se ocitá na trhu, obvykle byl k pronájmu za 175 000 dolarů měsíčně a před čtyřmi lety se krátce octl také v nabídce realitních kanceláří za 45 milionů (přibližně miliarda korun). V luxusní čtvrti Beverly Park působí dům jako zjevení. Jeho moderní pojetí je totiž trochu v kontrastu se okolní zástavbou, jejíž architekti obvykle hledali inspiraci v Toskánsku nebo francouzských zámcích.

Nemovitost disponuje 18 koupelnami a 11 ložnicemi, včetně jedné předimenzované v prvním patře. Vedle toho je zde několik bazénů, elegantní spa, obrovský tenisový kurt a dvě garáže, které prý pojmou desítky automobilů. Hlavní budova je díky unikátnímu mostu propojena s domem pro hosty, jehož velkorysá rozloha, přes 1800 metrů čtverečních, přesahuje mnohé nemovitosti v okolí.

Na dům z pozůstalosti šejka Saleha Kamela se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu