Close search

Lily Stockman: Začala s návrhy šátků, dnes ji zná celý svět

Instagram.com Zdroj: Instagram.com

Umělkyně Lily Stockman má v sobě jak tvořivou stránku, tak podnikatelskou. Tyto dvě aktivity spojila dohromady a vznikla z toho prosperující firma Block Shop Textiles. U rodinného stolu se od útlého věku řešila obchodní problematika, která ji v dospělosti výrazně pomohla. Život v Džajpuru ovlivnil její umění a podnikání.

Lily se narodila v roce 1982 a vyrostla na farmě v New Jersey . Pochází z poměrně velké rodiny, protože má ještě další tři sestry. Na Instagramu Lily sdílí své umělecké nadání. Její tvořivost oceníte také na Instagramu firmy, kterou založila.

Obchodní debaty vedly u rodinného stolu od mala

Její rodiče opravdu milovali problematiku ve světě obchodu. Jakmile se všichni sešli u společného stolu, téma bylo jasné. Řešení obchodních strategií. Mnohokrát proběhla konverzace o založení společnosti na šumivé nápoje, ale nikdy nedošlo k realizaci. Nicméně všichni se rádi bavili o názvu, který by mohla společnost mít.

Jejich otec ji v podnikání podporoval a matka si vždy dala záležet na tom, aby se věci daly dohromady, protože byla rozená učitelka. Tyto rozhovory v ní pravděpodobně zanechaly podnikatelského ducha.

Pestrý studentský život

Nejdříve vystudovala vizuální a environmentální studia na Harvard University a potom pokračovala na New York University. Po dokončení studií odjela na pět měsíců do Mongolska, kde nastoupila na učňovskou výuku v buddhistickém malování thangkou. V roce 2011 odjela do indického Džajpuru, tam studovala pigment a miniaturní malbu Mughal. Během tohoto studia začal vznikat Block Shop Textiles.

"Block Shop začal jako vášnivý projekt, ale rychle se stal projevem obou našich snů: navrhování a řízení firmy s důrazem na společensky odpovědné obchodní praktiky."

Block Shop Textiles

Textilní společnost Block Shop je studio pro návrh a design textilu. Založila ho Lily se svou sestrou Hopie Stockman v Los Angeles. V roce 2010 začaly svůj umělecký projekt, ale nečekaly, že postupem času veškerá jejich práce přeroste do funkčního velkoobchodu.

Nejdříve začínaly pouze se sbírkou šátků vyrobenou v indickém Džajpuru. Jejich návrhy byly velice oblíbené a od té doby jsou mezinárodní značkou. Mají limitované edice polštářů a zaměřují se na nejkvalitnější přírodní barviva.

"Spolupracovali jsme s vizionářskými značkami, jako jsou Rachel Comey, Ace Hotels, Heath Ceramics, Sonos, Farrow & Ball a Airbnb."

NA PESTRÝ ŽIVOT KRÁLOVNY ŠÁTKŮ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články