Close search

Legendární sametové šaty princezny Diany jdou do aukce: Kolik stojí róba, ve které tančila s Travoltou?

Wikimedia Zdroj: Wikimedia

Proslulá večerní róba zesnulé princezny Diany jde do aukce. Její tmavě modré sametové šaty, které vytvořil módní dům Victora Edelsteina, se chystají najít po mnoha letech nového majitele. Aukční síň si od legendárních šatů slibuje velký výdělek. Jejich cena se totiž odhaduje na 450 tisíc dolarů (10,13 milionu korun). 

Princezna Diana, která tragicky zemřela při dopravní nehodě ve Francii v roce 1997, si dokázala získat obdiv milionů lidí po celém světě. Velkému zájmu veřejnosti se těšil nejen její osobní život a charitativní činnost, ale také oblečení, které nosila. Outfity Lady Di byly totiž vždy vytříbené a její příznivci obdivovali výběr šatů, nebo i kostýmků, které si princezna zvolila.

Tanec s Travoltou

Přesně tímto způsobem se do paměti veřejnosti zapsaly i tmavě modré sametové šaty z dílny Victora Edelsteina, které si Diana oblékla k tanci se slavným hollywoodským hercem, Johnem Travoltou. Hvězda Pomády si zatancovala s představitelkou královské rodiny v roce 1985, kdy se Diana v rámci své cesty po Spojených státech amerických zúčastnila galavečeru v Bílém domě. Slavnostní akci pořádal tehdejší americký prezident, Ronald Reagan, se svojí chotí Nancy. Princezna Diana tehdy doplnila svůj celkový vzhled perlovým náhrdelníkem se safírem, který byl původně zasazen do brože, kterou Dianě darovala královna matka.

Dražba před smrtí

Dnes již slavné šaty, které Lady Di oblékla při tanci s Travoltou se v roce 1997 dva měsíce před její smrtí dostaly do aukce a byly vydraženy. Princezna tehdy darovala za dobročinným účelem mnoho kousků ze svého šatníku, jelikož chtěla finančním výtěžkem podpořit nemocnici Royal Marsden Hospital, která se zaměřovala na boj s rakovinou a AIDS.

Dnes se její tmavě modré šaty považují za ikonický kousek a 9.prosince mají díky aukční síni Kerry Taylor Auctions opět šanci najít nového majitele.

NA LEGENDÁRNÍ SAMETOVÉ ŠATY LADY DI SE PODÍVEJTE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu