Close search

Vyprodávají koncerty i oblečení: Kteří hudebníci si v letošním roce přišli na miliardy?

flickr Zdroj: flickr

V hudebním průmyslu se pohybují tisíce talentů, kteří svoji tvorbu prezentují posluchačům po celém světě. Někteří hudebníci se ale těší takové přízni svých fanoušků, že si díky jejich oddanosti a zájmu mohou každoročně na bankovní účet připsat velké finanční částky. Kteří muzikanti si tak v roce 2019 přišli na tučné honoráře?

Říká se, že hudba je odrazem stavu společnosti, a někteří zpěváci s touto informací dokáží naložit tak efektivně, že si získají přízeň milionů lidí po celém světě. Kdo si tak v letošním roce v hudebním průmyslu přišel k největším výdělkům, ať už díky vydání nového alba nebo koncertováním v rámci světového turné?

Kanye West

Americký rapper a manžel profesionální celebrity Kim Kardashian je jedním z nejlépe vydělávajících hudebníků. V roce 2019 hudebník údajně vydělal okolo 150 milionů dolarů (3,38 miliardy korun). I když nedávno vyšlo jeho dlouho očekávané album Jesus is King, většina příjmů pocházela z jiných zdrojů. West totiž kromě hudby podniká i v módním průmyslu, kde se jeho značkám celkem dobře daří. Firma Yeezy, která vyrábí obuv a navázala spolupráci s firmou Adidas, vydělala na prodeji svých produktů přes 1 miliardu dolarů (22,5 miliardy korun).

Ed Sheeran

Britský písničkář Ed Sheeran se u svých fanoušků těší velké přízni a v tomto roce si připsal na bankovní účet 110 milionů dolarů (2,5 miliardy korun). Sheeran totiž již dva roky cestuje po celém světě se svým turné The Divide, které se těší obrovskému úspěchu. Vyprodané stadiony organizátorům přinesly okolo 600 milionů dolarů a tak z dříve chudého hocha udělaly jednoho z nejlépe vydělávajících hudebníků současnosti.

The Eagles

Slavná americká country rocková skupina The Eagles si měla v tomto roce vydělat okolo 100 milionů dolarů (2,25 miliardy korun) díky svému úspěšnému turné "An Evening With The Eagles". To sice trvá už od roku 2016, ale těší se velkému úspěchu a zájmu fanoušků skupiny. Podle odhadů si na každé své zastávce kapela vydělá 3,5 milionů dolarů (79 milionů korun) za koncert. Nedávno ale kapela oznámila, že se kromě svého turné chystá vystupovat na pódiu ve slavném americkém městě hazardu, Las Vegas.

Elton John

Britský hudebník, skladatel a zpěvák Elton John patří dlouhodobě mezi nejlépe vydělávající muzikanty na světě. V roce 2018 započal své údajně poslední turné, které by mělo trvat okolo tří let a nabídnout 300 koncertů po celém světě. Proto si pouze v tomto zpěvák přišel na 84 milionů dolarů (1,9 miliardy korun). Po konci turné se ale zpěvák nechystá do žádného důchodu, má údajně v plánu spolupráci s divadelní produkcí na slavné Broadwayi a připravuje také svoji první autobiografii.

Jay-Z

Americký hudebník Jay-Z se již třicet let na hudební scéně těší velkému úspěchu a v letošním roce se zařadil nejenom mezi nejlépe vydělávající hudebníky na světě, ale také se stal prvním rapperem, jehož majetek přesáhl hranici jedné miliardy dolarů (22,5 miliardy korun). I když Jay-Z natočil několik úspěšných alb a prodal miliony desek, které mu poskytly velké finanční prostředky, výdělky z hudebního průmyslu nejsou zdaleka tím jediným, co ho živí. Peníze z prodeje alb tvoří jen zlomek jeho jmění, jelikož americký rapper je i schopný podnikatel, který má vlastní značku oblečení, streamovací platformu Tidal a investuje například do výroby drahého alkoholu. Podle odhadů si tak letos Jay-Z přišel na 81 milionů dolarů (1,8 miliardy korun).

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ GALERII NA NEJLÉPE VYDĚLÁVAJÍCÍ HUDEBNÍKY SOUČASNOSTI:

Nejčtenější články