Close search

Královnou večera až do rána: Tipy na silvestrovské líčení, které vydrží

pinterest.com Zdroj: pinterest.com

Dnes to vypukne, bujaré večírky a oslavy konce roku. Už určitě přemýšlíte, co si večer obléknete, ale co líčení? Silvestrovské líčení vyžaduje, aby dlouho vydrželo a drželo na svém místě co nejdéle. Máme pro vás tedy několik triků, díky kterým budete dnes večer okouzlující a perfektně nalíčená budete ještě dlouho po půlnoci.

Jak na bezchybnou pleť

Pleť důkladně vyčistěte a namažte hydratačním krémem. Po zaschnutí nezapomeňte na podkladovou bázi, ta pleť připraví na aplikaci make-upu a zajistí, že líčení vám nezvýrazní vrásky.

Místo tuhého make-upu zvolte tekutý, který na pleť lépe přilne. Při nanášení nepotřebujete aplikační štětec, postačí vám prsty, kterými makeup vklepejte do pokožky. Make-up tak lehce splyne s pletí a nebude vám stékat. Makeup nakonec zafixujte fixační vodou, to vám zaručí opravdu dlouhotrvající vzhled bez chybičky. Celý obličej pak přepudrujte průhledným pudrem, který tvář zmatní.

Dlouhotrvající líčení očí

Na oční víčka také naneste podkladovou bází a ještě před nanašením stínů je přepudrujte transparentním pudrem. Na řasy použijte voděodelnou řasenku. Jestli používáte linky, zvolte ty gelové, které se nerozmažou. Fixačním sprejem pak také zafixujte obočí.

Svůdné rty až do rána

Sáhněte raději po rtěnce než po lesku, který vám příliš nevydrží. Konturu rtů obtáhněte tužkou v barvě rtěnky, díky tomu se rtěnka nerozpije do vrásek kolem rtů. Rtěnku naneste a obtiskněte do kapesníku. Rty přepudrujte transparentním pudrem a pak znovu natřete a znovu přepudrujte. Místo klasické rtěnky můžete použít tekoutou, která na rtech vydrží celý den.

Silvestrovské líčení

Konečně nastává chvíle, kdy se nemusíte bát třpytek, ty by totiž do práce nebo do školy vypadaly dost nepatřičně. Na oči tedy bez obav naneste třpytivé stíny nebo intenzivní barvy, tak vytvoříte slavnostní pohled. Můžete zvolit kovové odstíny nebo zlaté. Nemusíte se bát ani černobílé kombinace, kdy bílou naneste k vnitřnímu koutku a slabě černou vykreslete víčko směrem k vnějšímu koutku.

Nesmíte zanedbat obočí, to totiž váš celkový výsledek podtrhne. Nemusíte se bát ani barevného obočí, či třpytivých stínů.

Na rty zvolte matnou rtěnku, například rudé barvy, díky které budou vaše rty působit šťavnatě a slavnostně. Pokud budete mít hodně výrazné stíny, pak zvolte tlumenější odstín rtěnky a konturu, jak už bylo řečeno štětečkem trochu rozmažte, aby rty nepůsobily klaunovsky.

Pleť by měla být o silvestrovské noci maximálně rozzářená. Proto nezapomeňte rozjasňovač, díky kterým bude vaše pleť šťavnatá a mladistvě vypadající.

 

Nejčtenější články