Close search

Krajem divokých berberských kmenů: Fascinující snímky pohoří Atlas

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

Kraj berberských kmenů, ve kterém kdysi přebývaly vzácné druhy zvířat - třeba lev berberský, v přírodě již bohužel vyhynulý, žijící jen v několika posledních zoologických zahradách. Pás divukrásných hor, které se táhnou hned přes tři severoafrické země. To všechno je pohoří Atlas, které na snímcích vypadá vážně fantasticky! Posuďte sami!

Pohoří Atlas se nachází v severozápadní Africe a táhne se v délce 2400 km napříč třemi zeměmi - Alžírskem, Tuniskem a Marokem. Každá z těchto zemí nabízí něco jedinečného, ale cesta přes všechny tři země je vzrušující a jedinečná. Je to spíše expedice, která vám, pokud se na ni vozem vypravíte, bude trvat mnohem déle než jakýkoliv jiný výlet.

Průjezd po horách Atlas je zábavný a vzrušující. Je to úspěch sám o sobě. Je to dlouhá cesta, kde jsou na vás kladeny velké nároky a jsou zapotřebí zkušenosti. Budete jen vy, vaše auto a horské silnice, na míle daleko od jakéhokoliv města. Kdoví, možná se budete muset občas zastavit v zeleni poblíž divokých koz, ale právě poznání této nedotčené divočiny je skutečným smyslem tohoto dobrodružství!

Vzhledem k tomu, že pohoří Atlas je tak velké, je zde mnoho různých terénů. Setkáte se zde se zelenými kopci, kaňony pokrytými pískem nebo skalnatými útesy. 

Fakta o pohoří Atlas se dočtete v galerii.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu