Close search

Kouzelná místa v Česku: Tipy, kde strávit prodloužený víkend

Facebook Zdroj: Facebook

Už se nemůžete dočkat jara, až vyrazíte do přírody nasát vůně rozkvétajících stromů a trávy na loukách? My také ne, a proto jsme pro vás v Česku vybrali nádherná místa s kouzelnou atmosférou, kde si uvolníte hlavu a myšlenky a budete se tam rádi vracet. Pro milovníky hor a lyžování máme také skvělé tipy, kde strávit příjemný pobyt a užít si zimní radovánky se vším všudy.

Penzion Jurášek v Beskydech

Oázu klidu, pohody a relaxace najdete v tomto luxusním penzionu, nacházejícím se v prostředí nádherných Beskyd. Krásy přírody tady můžete obdivovat od jara do podzimu, milovníci lyžování si mohou jet užít zimní radovánky už nyní. V blízkosti je skiareál Pustevny, který nabízí devět sjezdových a 53 km dlouhých běžeckých tratí. Pokud si chcete užít zimní sporty a večer se uvolnit ve wellness a u vynikajícího jídla, penzion Jurášek je skvělou volbou.

Statek Salajna v Karlovarském kraji

Rodinný penzion Salajna leží v západních Čechách a po příjezdu na vás okamžitě dýchne romantická vesnická atmosféra. Zde se zastavíte a užijete si klid a pohodu uprostřed krásné přírody. Statek je zrekonstruovaná kulturní památka, která se umístila na prvním místě v oblasti zachráněné památky. Ideální je pro výlety na kole po okolí nebo procházky lesem. Na kole odsud můžete jet po značených cyklostezkách až do Německa (Bavorska i Saska).

Statek Polžov v Jižních Čechách

Nedaleko a přece daleko od civilizace, na konci cesty, uprostřed jihočeských lesů najdete statek plný zvířátek. Můžete zde nerušeně odpočívat, pozorovat přírodu a zvířata, prostě se zastavit a vypnout! Na statku uvidíte koně, ovce, kozu, prasata, slepice, husy, krůty, králíky, psy, kočky. Pobyt je tedy vhodný pro rodiny s dětmi. V okolí je nespočet turistických možností a vy se tu budete cítit jako v pohádce.

Café Fara na jižní Moravě

Mezi kouzelnými místy nemůže chybět oblast jižní Moravy. Opravená fara, která původně sloužila jako kavárna, se v posledních letech rozrostla o budovy, kde se můžete ubytovat a užívat si sladké nicnedělání. Areál fary je opravdu nádherný a tipů, kam v okolí na výlet, je také nespočet. V Café Fara si výborné odpočinete, najíte a nasajete poklidnou a mírumilovnou atmosféru pálavské oblasti.

Krásná samota v Českém Švýcarsku

Chalupa Krásná Samota je ubytování rodinného charakteru na pomezí krajiny Českého Švýcarska, Lužických hor a Labských pískovců. Dominantou chalupy jsou použité přírodní materiály, především hliněné omítky. Ty ocení nejen astmatici, alergici a osoby s respiračními problémy, ale každý, kdo miluje přírodu. Pro odpočinek nebo regeneraci po sportu je tu i útulné wellnes. Domácí prostředí, výborné snídaně a úchvatná příroda vás okouzlí.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu