Close search

Luxusní rezidence, helikoptéry, vinice. Jak vydělává i utrácí Trumpova rodina

wikimedia Zdroj: wikimedia

Americký prezident Donald Trump je jedním z nejvlivnějších mužů světa. I předtím, než se stal hlavou Spojených států, byl však celosvětově známým podnikatelem. Dokázal vybudovat velkolepé impérium a vydělal rodině obrovské jmění. Ani výdělky jeho dětí však nejsou zanedbatelné. Kolik Trump a jeho rodina vydělává a za co své peníze utrácí?

Od chvíle, kdy se Donald Trump zhostil funkce prezidenta, se jeho majetek podle odhadu časopisu Forbes snížil o 400 milionů dolarů. Na prezidentském postu každoročně vydělává okolo 400 tisíc dolarů (9 milionů korun), které však věnuje Ministerstvu školství nebo Ministerstvu zdravotnictví. Přesto ani po těchto ztrátách nepřišel o postavení miliardáře, jelikož jeho celkový aktuální majetek se odhaduje na 3,1 miliardy dolarů (70 miliard korun).

Bohaté děti

Ani děti Trumpa se nemají špatně. Díky podnikání se například majetek jeho syna Erica Trumpa odhaduje na 150 až 300 milionů dolarů (cca 6,75 miliardy korun).

Donald Trump Jr. má údajně na kontě kolem 200 milionů dolarů (4,5 miliardy korun). Dcera Tiffany Trump se může pochlubit majetkem okolo 600 milionů dolarů (13,5 miliardy korun).

Miliardářka Ivanka Trump

Nejlepší finanční situaci se z Trumpových dětí může těšit jeho dcera Ivanka. Trumpova dcera s českými kořeny je matkou tří dětí, stala se oficiální otcovou poradkyní a zasedá v Bílém domě. Avšak do chvíle, než se začala věnovat mezinárodní politice, podnikala Ivanka Trump ve světě módy. K módě měla od dětství blízko.

Než se vrhla na post prezidentské poradkyně, věnovala se modelingu a na molech předváděla tvorbu světových designérů. Nehledě na výšku 180 centimetrů a půvabný obličej, její působení ve světě módy nebylo jednoduché. Jméno Trump jí spíše přinášelo problémy, takže po nějaké době pokusů o dráhu profesionální modelky zanechala. Stala se ale úspěšnou podnikatelkou ve světě módy. O tom svědčí její jmění. Hodnota jejího majetku se odhaduje na 763 milionů dolarů (17 miliard korun).

Luxusní rezidence i vlastní vinice

Trumpova rodina se skutečně nemá špatně a může si dovolit vše od drahých penthousů až po soukromé letouny. Jen sám americký prezident nyní údajně vlastní osm nemovitostí, jejichž cena se odhaduje na 122 milionů dolarů (2,75 miliardy korun). Ať už se jedná o luxusní sídlo za 57 milionů (1,28 miliardy korun) v Trump Tower, nebo přepychový resort Mar-a-Lago na Floridě. Není pochyb, že majetek Trumpovy rodiny je skutečně velký. I tak přivádí k úžasu.

Rodina se může pochlubit například vlastními vinicemi ve městě Charlottesville, které se jmenují Trump Vineyard Estates a mají hodnotu okolo 130 milionů korun.

Letadla i helikoptéry

Trumpova rodina pochopitelně neholduje klasickým druhům dopravy. V roce 2010 si pořídili od spoluzakladatele společnosti Microsoft, Paula Allena, vlastní letadlo. Tehdy je Boeing 727 vyšel na 2,25 miliardy korun.

Rodina také vlastní několik menších letounů značky Cessna, jejichž cena se pohybuje od 70 do 300 milionů korun. V majetku Trumpů nechybí ani na helikoptéry, kterých podle dostupných informací vlastní hned několik.

JAK SI ŽIJE TRUMPOVA RODINA? PODÍVEJTE SE DO FOTOGALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu