Close search

Když v Bílém domě vládne žena. Jak Melania Trump upravila interiéry prezidentova sídla?

Wikimedia Commons Zdroj: Wikimedia Commons

Jako každá první dáma USA i Melania Trump vnesla svůj vkus do vzhledu Bílého domu, který slouží jako oficiální rezidence amerického prezidenta. Melania jako žena, která se dříve pohybovala v oblasti modelingu a módy, je uznávána jako člověk s dobrým vkusem, přesto veřejnost silně kritizovala některé její dřívější dekorace. Jaké změny v Bílém domě Melania zařídila?

Manželka amerického prezidenta a slovinská rodačka, Melania Trump, působí jako první dáma od roku 2017. V tom samém roce se s manželem a jediným synem Barronem přistěhovala do Bílého domu, který je oficiálním sídlem prezidenta a velmi se těší pozornosti americké veřejnosti i zahraničním turistů.

Inspirace u Jackie

Je jistou tradicí, že každá první dáma dělá určité změny v interiéru rezidence, zatímco tam s manželem i rodinou pobývá. Často byly vychvalovány změny, které v Bílém domě v šedesátých letech udělala například manželka bývalého amerického prezidenta, Jackie Kennedy. Ta pozvala na oficiální návštěvu do Bílého domu média a během přímého přenosu americkým občanům ukázala dům a změny, které vnesla do interiérů.

Dekorace

Od té doby se první dámy snaží přiblížit k popularitě a eleganci obdivované Jackie Kennedy a mnohdy napodobují jak její styl oblékání, tak i změny v interiéru, které učinila. Melania Trump například v minulých letech veřejnosti ukázala dekorace interiérů v Bílém domě, které zařídila na období svátků. Její kreace mnohdy musely snést silnou kritiku kvůli přílišné snaze o moderní vzhled, který šel na úkor domácímu pohodlí.

Menší investice

První dáma ale udělala v interiéru další změny a veřejnost si tak opět může prohlédnout její práci. Melania upravila takzvaný Červený pokoj, ve kterém zařídila výměnu tapet. Předešlé byly už natolik vybledlé, že pokoj působil spíše jako růžový. Nehledě na velké možnosti se ale Melania snaží neutrácet za renovace moc peněz a zaměřuje se především na podporu historického vzhledu sídla.

Navrhla koberec

Větší změnou je například koberec navržený první dámou, který se nachází v Diplomatickém pokoji. V Zeleném pokoji se první dáma spokojila pouze s obnovou tapet, které byly kvůli slunečnímu světlu vybledlé a do Modrého pokoje vrátila několik kousků historického nábytku, který byl zrenovován.

Bílý dům slouží v USA kromě rezidence prezidenta a jeho rodiny také jako muzeum, kde se provádějí exkurze i oficiální návštěvy. Denně jej navštěvuje mnoho lidí, proto se velmi dbá na jeho pečlivý a elegantní vzhled. A první dámy USA se proto vždy skutečně snaží, aby byl Bílý dům pro Spojené státy americké i nadále dobrou vizitkou.

DO ÚTROB BÍLÉHO DOMU SE PODÍVEJTE V GALERII:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu