Close search

Když stravenky už nestačí: Některé firmy nabízejí neobvyklé benefity

Pixabay Zdroj: Pixabay

Mnohé společnosti v dnešní době musí pozměnit svoji firemní politiku a o nové i stávající zaměstnance bojovat. Někdy je lákají na jídlo zdarma a podobné benefity. Některé společnosti však mají k věci mnohem kreativnější přístup a nabízejí svým pracovníkům skutečně neobvyklé výhody.

Na trhu práce v České republice již několik let trvá boj firem o zaměstnance. Kromě dobré výplaty tak musejí společnosti nabízet i zajímavé benefity, které přilákají pracovníky. Firmy Livesport nebo Avast nabízejí jídlo po celou dobu pracovního dne zdarma. Internetový gigant Google v zahraničí nabízí jídlo zdarma i v různých kantýnách a kavárnách v okolí svého kampusu, čímž přináší svým pracovníkům možnost ušetřit velké peníze. Některé společnosti se ale rozhodly pro jiné benefity.

Co nabízejí svým zaměstnancům ve firmy ve světě?

Sportovní duch Nike

Není divu, že firma, která se zaměřuje na sportovní oblečení a vybavení nabízí svým pracovníkům mnoho možností, jak zůstat v pohybu a udržet se fit. Pracovníci hlavního sídla společnosti Nike v Beavertonu ve státě Oregon mají možnost využívat firemní fotbalové hřiště, golfové hřiště, velkou posilovnu nebo basketbalové hřiště.

Firemní vztahy

Společnost provozující online seznamku Hinge jde ruku v ruce se svojí pracovní náplní a své zaměstnance se snaží podporovat, aby byli v soukromém životě šťastní. Firma se proto rozhodla, že bude svým pracovníkům každý měsíc přispívat na rande finanční částkou 200 dolarů (4500 korun). Tento finanční obnos mohou zaměstnanci využít pro organizaci svého rande jakkoli budou chtít. Samozřejmostí jsou i potraviny a nápoje zdarma.

Sportem ku zdraví

Dobročinná organizace Billa a Melindy Gates sídlící v Seattlu chce své pracovníky udržet fit a plné sil. Jak je známo, sport často pomáhá k relaxaci, což mimo jiné přispívá i k tvorbě nových nápadů. Proto společnost nabízí svým pracovníkům lekce ve fitness zdarma a dokonce i cvičení s osobním trenérem, které taky hradí firma.

Dovolená i terapie

Firma Lyft velmi dbá o zdraví svých zaměstnanců, proto jim v USA nabízí možnost zcela zdarma využívat služby terapeutů a psychologů. Pokud si ale zaměstnanci chtějí spíše odpočinout, mohou využít možnost neomezené placené dovolené.

Benefity pro zaměstnance, jak je nespíš neznáte. Přiblíží vám je fotogalerie.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu