Close search

Kdo jsou nejmladší miliardáři světa? Těmto lidem se podařilo dosáhnout úspěchu do 30 let

Instagram Zdroj: Instagram

Dosáhnout velkého úspěchu v mladém věku není vůbec jednoduché. Poslední roky se ale na pomyslný vrchol dostávají mladí lidé, kteří jsou ve studijním věku. I když založení úspěšného startupu, který svému tvůrci přinese miliardy je spíše výjimkou, existují mladí lidé, kterým se to povedlo. Kdo z dnešních známých podnikatelů se stal miliardářem ještě před dosažením třiceti let?

Originální nápad a vybudování silné a konkurenceschopné společnosti přivedlo některé mladé lidi na podnikatelský vrchol. Ve velmi mladém věku se jim totiž podařilo založit společnost, která jim přinesla miliardy dolarů a ze svých tvůrců udělala skutečně zámožné jedince. Nejzajímavější na podobné situaci ale je, že tito lidé dosáhli na neuvěřitelné částky přesahující miliardu dolarů do věku 30 let.

Sergey Brin (30)

Spoluzakladatel internetového gigantu Google Sergey Brin patří mezi nejbohatší lidi na světě. Hodnota jeho majetku přesahuje 57,4 miliardy dolarů (1,3 bilionu korun).  I když Brinovi zbývalo pouze několik dní do 31. narozenin, když měl Google v roce 2004 svůj debut na burze a vydělal neuvěřitelných 27 miliard dolarů (přibližně 621 miliard korun), na tento seznam určitě patří. Od té doby se totiž Brin a další zakladatel firmy Google Larry Page často řadí do pomyslných žebříčků mezi nejbohatší lidi na světě. Pageovi bylo ale v té době už 31 let.

Eduardo Saverin (28)

Saverin byl jedním ze zakladatelů sociální sítě Facebook. S Markem Zuckerbergem si později prošli náročnými konflikty ohledně společnosti, ale Saverin překročil majetkovou hranici 1 miliardy dolarů (22 miliard korun) v roce 2010, kdy mu bylo 28 let.

Patrick (28) a John (26) Collisonovi

Tito dva mladí bratři se každý mohou pochlubit majetkem v hodnotě 2,1 miliardy dolarů (47,25 miliardy korun), které si vydělali díky své společnosti Stripe. Když ještě studovali, založili si firmu zaměřenou na software, který umožňuje společnostem provádět platby přes internet. Jakmile ale společnost začala vyžadovat více času, vrhli se naplno do světa podnikání.

Evan Spiegel (25), Bobby Murphy (27)

CEO a spoluzakladatel sociální sítě Snapchat Evan Spiegel se stal miliardářem v roce 2015, když mu bylo pouhých 25 let. Jeho kolega Bobby Murphy, který se také podílel na vytváření této komunikační platformy, dosáhl na status miliardáře ve věku 27 let.

Mark Zuckerberg (23)

Dříve titul nejmladšího miliardáře, který se o svůj majetek zasloužil sám, patřil CEO a spoluzakladateli sociální sítě Facebook. Mark Zuckerberg překročil magickou hranici jedné miliardy dolarů už v roce 2008, když mu bylo 23 let. Nyní se výše jeho majetku odhaduje na 72,1 miliardy dolarů (1,62 bilionu korun).

Kylie Jenner (21)

V roce 2019 ho ale z pomyslné příčky nejmladšího miliardáře sesadila členka slavného televizního klanu Kylie Jenner. Mladá žena byla ve věku 21 let označena za nejmladší miliardářku na světě, jelikož americký magazín Forbes odhadl hodnotu jejího majetku na 1 miliardu dolarů (22,5 miliardy korun). Jenner také získala titul „self-made billionaire“, tedy miliardáře, který bohatství a úspěchu dosáhl vlastními silami. Tady ale kritici Jenner s magazínem nesouhlasí, jelikož uvádějí, že Jenner, jejíž majetek vychází z kosmetické společnosti Kylie Cosmetics, se proslavila hlavně díky působení v televizní show Keeping up with the Kardashians, kde vystupovala celá její rodina.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE, KDO SE STAL MILIARDÁŘEM JEŠTĚ PŘED TŘICÍTKOU:

Nejčtenější články