Close search

Kam se schovat před podzimními plískanicemi. Stylové kavárny, kde budete chtít strávit celý den

pixabay Zdroj: pixabay

I když se letos babí léto opravdu nechtělo vzdát své moci a do posledních sil nám dopřálo to nejhezčí ze sebe, pomalu začíná převládat opravdový podzim. Venku už se snažíme trávit čas co nejméně, zato jsme začali vyhledávat teplá místečka, kam bychom se mohli schovat před vlezlou zimou a deštěm. Vybrali jsme pro vás několik kaváren, odkud se vám nebude chtít odejít.

1. La Bohéme Cafe

V této stylové kavárně se budete cítit skvěle! Nejen, že vás ohromí její neotřelý a originální interiér, ale také si zde pochutnáte na špičkové kávě, kterou si sami čerstvě praží. Na výběr máte hned několik odrůd, které si můžete vychutnat v různých kávových koktejlech.V designovém prostředí si můžete vychutnat i vynikající zákusky. Vždy milá obsluha podtrhne dojem z návštěvy této báječné kavárny, která se nachází v samém srdci Vinohrad.

2. Café Letka

Jak už název napovídá, tato útulná kavárna sídlí na Letné a nabízí výběrovou kávu, širokou nabídku čerstvý jídel i nevšedních koktejlů. Proto když sem zavítáte ráno na kávu, např. s knihou nebo notebookem, můžete se zdržet na oběd a vlastně i večeři, kterou zakončíte sklenkou vína nebo koktejlem. Nevšední útulný interiér, dlouhé stoly a výborné jídlo vás přesvědčí o tom, že je to skvělé místo i na pořádání menších oslav a srazů s přáteli.

3. Coffee room

Menší kavárna v Korunní ulici je vyhlášená výbornou filtrovanou kávou a na místě připravovanými chleby s avokádem. V nabídce je velká spousta  domácích dobrot, jako banánový chléb, glute-free brownie a různé druhy koláčků. Milá obsluha je připravena splnit vám vaše přání cítit se v Coffee roomu skvěle.

4. Místo

V této světlé moderní kavárně si můžete dát výborné Chai Latté a ochutnat něco z nepřeberného množství domácích zákusků a nápojů. Mají tu skvělé snídaně i denní menu, takže můžete práci nebo sladké nicnedělání prožít od rána až do odpoledne v kavárně Místo. Doporučujeme vejce Benedikt s parmskou šunkou a skvělé Chai Latté.

5. Cafefin

Na náměstí Jiřího z Poděbrad sídlí vietnamské bistro a kavárna v jednom. Přes obědy může být plno, jinak si stojí za to počkat. Krásně až designově nazdobené pokrmy stejně jako vypadají, tak i chutnají. V Cafefinu se budete cítit skvěle, jelikož je kavárna celá prosklená a vy vidíte na celý “Jiřák”. Doporučujeme maracujovou limonádu, kokosy na ledu, salát s krevetami nebo vietnamské bagety. Mimo skvělý pocit si sebou můžete odnést i krásné fotky jednoho z nejhezčích interiérů pražských kaváren.

Nejčtenější články