Close search

Jste vyčerpaní a nešťastní? Zkuste se vymanit ze zajetých kolejí

Pixabay Zdroj: Pixabay

Na chvilku se zastavte a popřemýšlejte, jestli děláte věci, které vás vnitřně naplňují. Jestli ne, nikdy není pozdě to změnit.

Od útlého dětství máme ve zvyku poslouchat, ale většinou posloucháme ostatní. Nejdříve to jsou rodiče, prarodiče, pak učitelé ve školce a nakonec nadřízení. Vykonáváme služby a přání ostatních lidí, abychom se jim zavděčili, ale často zapomínáme na naše vlastní touhy.

V průběhu života si můžeme uvědomit, že děláme věci, které nás nečiní šťastnými. Velkou výhodou je, když si to zjistíme brzo. Bohužel nad těmito věcmi člověk nezačne přemýšlet jen tak, ale vede ho k tomu vnitřní nesoulad, napětí, v horších případech úzkosti, deprese nebo i chronické nemoci.

Velká změna

Určitě znáte případy, kdy se člověku dařilo buď v práci, ve studiu, nebo v soukromém životě, ale udělal životní rozhodnutí, které jste nepochopili. Proč někdo může odejít z dobře placené práce, která zabezpečí rodinu? Je to jednoduché. Protože takový člověk byl vnitřně vyčerpaný a nešťastný. Tlak, který v sobě pociťoval ho donutil udělat nečekaná rozhodnutí.

Nemusíme chápat rozhodnutí druhých lidí, nikdy nevíme, co v sobě daný člověk prožívá a jak se cítí.

Ale často si díky vnitřnímu tlaku začneme uvědomovat sami sebe, jak se cítíme, co chceme a kam dál budeme směřovat. V těchto situacích je dobré stát si za svým a neposlouchat rady okolí, protože se budou snažit vás dostat zpět do stejné pozice a vy se za nějaký čas ocitnete v té samé smyčce.

Je to opravdu pomalá cesta, které málokdo rozumí. Za čas ale poznáte, že když si jdete za tím co cítíte, dělá vás to šťastnými, okolí to z vás vycítí a vás bude naplňovat dělit se s nimi o rady. Budete mít chuť jim vyprávět svůj příběh, protože víte, že můžete lidi inspirovat a pomoct jim na jejich cestě. A co je nejlepší. Už nikdy se nenecháte zatlačit do kouta, protože to, co nejdete díky tlaku, si nebudete chtít nikdy nechat vzít.

Někdy z nás vnitřní tlak dostane to nejlepší čeho je člověk schopen.

Nejčtenější články