Close search

Joaquin Phoenix a Casey Affleck prodali společný penthouse v New Yorku. Bývalí nejlepší kamarádi si teď dělí 78 milionů

Wikimedia Commons/Harald Krichel, CC BY-SA, Bex Walton from London, England, CC BY Zdroj: Wikimedia Commons/Harald Krichel, CC BY-SA, Bex Walton from London, England, CC BY

Joaquin Phoenix a Casey Affleck bývali dobrými parťáky dlouho. Loni na podzim se ale objevily informace, že už spolu nějakou dobu nemluví, a teď došlo i na symbolickou tečku za koncem přátelství - prodej společného bydlení na Manhattanu.

I když je Hollywood drsné místo, kde jde především o byznys, pak zase o byznys, a až následně o nějaké vztahy, přeci jenom tady vznikají pevná přátelství. Michael Douglas je dlouhá desetiletí parťák se Danny DeVitem, Leonardo DiCaprio a Tobey Maguire spolu kamarádí už dětství...

Někdy se to ale v průběhu let pokazí a cesty slavných se rozdělí. Není na tom nic neobvyklého, stává se to i běžným lidem. Jen ti nejsou až tak na očích.

Velkorysý prostor

Penthouse na sedmém podlaží domu nedaleko řeky Hudson se původně objevil na trhu za 3,495 milionu dolarů (87,5 milionu korun), ale ve finále se prodal levněji o 360 000 dolarů (9 milionů korun). Herci si tak rozdělí 3,135 milionu dolarů (78 milionů korun).

Podkrovní penthouse Joaquina Phoenixe (na fotce vlevo) a Caseyho Afflecka je rozprostřen přes dvě patra. Disponuje spoustou světla a díky stropům ve výšce 3,3 metru nabízí dostatek prostoru a vzdušnosti. Hipsterský nádech mu dodávají odkryté cihlové zdi a původní sloupy.

Jeho aktuální dispozice zahrnuje rozlehlé první patro se dvěma ložnicemi, dvěma koupelnami, plně vybavenou kuchyní a kuchyňským koutem. Na druhém patře je další ložnice s koupelnou a kanceláří.

Ruce pryč od sestry

Přátelství oscarových herců dostalo první trhliny v roce 2017, kdy Joaquinova nejmladší sestra Summer požádala o rozvod s Caseym. Pár, který spolu chodil od roku 2000, má dva syny a už rok před rozvodem žil odděleně. Oficiálním důvodem byly nepřekonatelné rozdíly.

Něco možná naznačuje fakt, že herec tehdy urovnával žaloby za sexuální obtěžování dvou žen. Jeho Oscar za film Místo u moře (2016) dodatečně získal podivnou příchuť a skandál ho připravil o možnost odevzdávat v následujícím roku zlatou sošku nejlepší herečce.

Phoenix s ním nemluvil už přes čtyři roky a poslední tečka za přátelstvím, které se datovalo od natáčení snímky Zemřít pro... (1995), byla prodej společného bydlení, odkud kdysi vyráželi za nočním životem New Yorku.

Na bývalý penthouse Joaquina Phoenixe a Caseyho Afflecka se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu