Close search

Jenom snaha nestačí: Jak okouzlit šéfa a konečně získat práci snů?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Získat práci, která vás baví a naplňuje, není jednoduché, ale jde to. Před vaším vysněným zaměstnáním jste pravděpodobně ušla dlouhou cestu. My vám teď poradíme, jak si ji pro příště zkrátit a zaujmout na první dobrou.

Jak hledat

Pokud víte, že chcete dělat třeba manažerku ve firmě, která se zaobírá finančnictvím, musíte pro to udělat všechno. Nejenže progooglete celý vesmír, kde by o vás mohli stát, ale měla byste absolvovat různé kurzy, abyste si zlepšila kvalifikaci. Neodepisují vám na maily? Nevadí, najměte si personalistku, ať vám upraví životopis.

A je to tu

Za předpokladu, že vám přišla kladná odpověď, je nutné se na pohovor náležitě připravit. Při příchodu nezapomeňte svému šéfovi stisknout ruku. Po celou dobu mu hleďte do očí. Hlas mějte klidný a vyrovnaný. Ideální je se neklepat nervozitou. Snažte se si říkat, že když nejde o život…

Buďte šik

Slovník můžete mít vytříbený, jak chcete, ale když přijdete na pohovor v teplákách, jen těžko vás někdo bude brát vážně. Pokud tápete, co si máte vzít na pohovor na sebe, vezměte do obchodu kamarádku, ať vám poradí. První dojem je nesmírně důležitý.

Holka do nepohody

Jedna věc je práci získat, druhá je si jí udržet. Snažte se chovat tak, jak je vám milé. Není dobré být přehnaně sladká na okolí, ale ani poslouchat metalovou hudbu na plné pecky jen proto, že to tak přece děláte doma. Uvidíte, že po teambuildingu se tam budete cítit jako ryba ve vodě.

Osobní život

I když jste získala práci, kterou jste vždycky chtěla dělat, nenechejte se jí úplně pohltit, jelikož každý potřebuje i soukromý život. Neproplétejte ho s tím pracovním.

Nejčtenější články