Close search

Jedna z nejbohatších žen módy Miroslava Duma: Patří k ruské smetánce, přesto se činí a úspěšně podniká

Instagram Zdroj: Instagram

Matka tří dětí, výrazná podnikatelka a milovnice módy sedí vždy v první řadě těch nejprestižnějších módních show. Dokáže zkombinovat rodinný život, módu a podnikání, a to mnohem lépe než jiní. V čem všem podniká jedna z nejbohatších žen a nejaktivnějších investorek ve světě módy?

Miroslava Duma je další významnou osobností, která patří mezi TOP ženy v módním průmyslu. Již na začátku své kariéry pracovala pro významné časopisy, jako je Vogue, Forbes nebo Harper’s Bazaar. Je to však pouze střípek toho, čeho v módě dosáhla.

Provdala se za magnáta

Ruská rodačka se narodila 10. března 1985. V pouhých dvaceti letech si vzala ruského průmyslového magnáta, se kterým má tři děti. Její manžel je známý ruský podnikatel Aleksey Mikheev.

Studovala na Moskevském státním institutu mezinárodní vztahy, pak navázala na mezinárodní podnikání a obchodní administrativu.

Cit pro styl z ní udělal módní ikonu

„Vždycky jsem milovala módu, dokonce od velmi raného věku,“ napsala. Sice chodí oblékaná od nejprestižnějších návrhářů z celého světa, protože si to může dovolit, ale do popředí se dostala hlavně díky svému vytříbenému vkusu. Kombinovat neumí každý, ona ano! Mezi ruskou smetánkou svým vkusem vyniká. Svou estetiku Duma třemi slovy popsala jako: „Experimentální, smíšenou a hravou.“

Láska k módě a mateřství ji dovedly k podnikání

Řadí se mezi ruské boháče. Může si díky postavení své rodiny dovolit všechno, co by chtěla. Není to ale jen bohatá panička, která čeká doma na manžela. V roce 2011 rozjela svůj vlastní web o životním stylu s názvem Buro 24/7. V současné době má Buro 24/7 platformu v jedenácti zemích světa, zdaleka nefunguje pouze v Rusku. Třeba se brzy dočkáme i české verze.

Miroslava nenechává nic náhodě a využije každé příležitosti k podnikání. Kvůli potomkům se nejspíš zrodila myšlenka založit platformu The Tot, která funguje jako internetový obchod pro matky. Miroslava byla jeho spoluzakladatelkou.

Bohužel, v roce 2018 byla nucena platformu The Tot i projekt Buro 24/7 opustit. Byl to důsledek jejích údajně xenofobních komentářů vůči bloggerovi Bryanu Boyovi a modelu Andreji Pejicovi. Ani progresivní ruská podnikatelka si nemůže dovolit říkat vše. Přestože od té doby nechce být středem mediální pozornosti, ve svém podnikání pokračuje dál a s nadšením jí vlastním.

Nejnovější podnikatelský záměr zrealizovala v roce 2017, kdy založila společnost Future Tech Lab. Jedná se o společnost, která se zaměřuje na budoucnost udržitelné módy. Že by to byla revoluce v módním průmyslu?

PODÍVEJTE SE DO GALERIE ÚSPĚŠNÉ ŽENY S VYTŘÍBENÝM VKUSEM!

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu