Close search

Jeden z největších srubů světa je na prodej. Za 214 milionů korun

Jon Kohler & Associates Zdroj: Jon Kohler & Associates

Skutečně ojedinělý dřevěný srub se nyní prodává v USA. Jedná se o jednu z největších staveb tohoto druhu. Jeho majitel sídlo vybavil výtahem i enormní garáží, která pojme 22 aut.

Dřevěné sruby patří ke skandinávskému stylu bydlení, přesto mají po celém světě své skalní příznivce, kteří neváhají za jejich výstavbu utratit nemalé peníze. Stavba podobného sídla totiž není nic levného.

Aktuálně se jeden z největších srubů v USA dostal na trh s nemovitostmi. Proč za něj majitel požaduje 9,5 milionu dolarů (214 milionů korun)?

Dokážete si to představit?

Jeden z největších srubů, který byl vyroben na speciální zakázku v roce 2007, se nachází v Okaloosa County ve státě Florida. Rozkládá se na prostorném pozemku o rozloze 505 hektarů a svému novému majiteli nabídne neuvěřitelných 1,5 tisíce metrů čtverečních vnitřního prostoru.

Výtah i osvětlení za miliony

Útulná nemovitost celkově vyrobená ze dřeva se ve Spojených státech amerických a Kanadě těší velké oblibě. Svým majitelům totiž dokáže poskytnout bezpečný a útulný domov, který se zároveň může pyšnit neobvyklým designem. Také vizuální propojení s přírodou láká mnohé budoucí majitele, aby si dřevěný srub postavili nebo koupili.

V tomto případě se ale nejedná pouze o masivní dřevěnou stavbu. Majitel si dal na svém domě hodně záležet a sídlo se může pochlubit například i detailními ornamenty a masivními vchodovými dveřmi, které váží přes dvě tuny. Také osvětlení je v podobném domě velmi důležité. Celková hodnota veškerých světelných instalací údajně přesahuje 250 tisíc dolarů (5,6 milionu korun).

Garáž pro 22 aut

Nový majitel se také může těšit na velký prostor, který mu jeho budoucí třípatrový dům nabídne. Sídlo se pyšní osmi ložnicemi a deseti koupelnami. Interiér také nabídne hernu s vlastním kulečníkem, domácí kino a dva skoro 60 metrů dlouhé balkony ve druhém a třetím patře. Pokud by se ale novému majiteli nechtělo chodit do schodů, může využít i svůj soukromý výtah.

Největší pýchou celého domu je ale velká garáž, kam je možné umístit 22 automobilů, a druhá garáž o rozloze 668 metrů čtverečních, která je určena pro traktory a další těžkou techniku.

Kromě jedinečných interiérů si majitel také pořídí skutečně rozsáhlý pozemek, kde bude mít k dispozici několik vlastních rybníků nebo i smrkový háj.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ FOTOGALERII na jeden z největších dřevěných srubů, který je na prodej v USA. 

Nejčtenější články