Close search

Je ve vězení, zapíral slavného otce kvůli vlastní kariéře. Teď má John David Washington hlavní roli ve filmu Tenet

Focus Features/Showpix.cz Zdroj: Focus Features/Showpix.cz

John David Washington vévodí obsazení nejočekávanějšího filmu roku 2020. Jeho cesta do sci-fi Tenet od britského režiséra Christophera Nolana ale nebyla přímočará.

Potýkají se s tím všechny děti slavných rodičů. Jakmile je jednou rozpoznáno jméno a k němu přiřazena celebrita, svět se najednou změní. Ne každý ale chce být jeho součástí a snaží se vybudovat si vlastní život.

Denzel Washington? Neznám

Lhal jsem, že můj táta pracuje na stavbě nebo je ve vězení. Jen proto, abych měl pocit normálnosti," vysvětluje svůj neobvyklý přístup John David Washington v rozhovoru pro magazín Mr. Porter.

Před měsícem oslavil 36. narozeniny a až donedávna se mu dařilo plout pod radarem a nebyl nijak spojován se slavným otcem. Od roku 2015 hraje v seriálu Hráči vedle Dwaynea Johnsona, patrně největší hollywoodské hvězdy současnosti. A když se objevil ve výtečném komediálním dramatu BlacKkKlansman (2018), kultovního režiséra Spikea Leeho, vzbudil pozornost jako nadějný nováček, který přišel prakticky odnikud.

Jak je vidět i na fotkách v úvodu článku, nejstarší syn Denzela Washingtona se na tátu tak úplně nepodobá. V tom ale paradoxně tkví jeho velká výhoda. Jinak by tak dlouho nemohl zapírat slavné kořeny.

Nový svět

John David Washington říká, že když lidé v jeho okolí zjistili, čí je syn, hned se změnili. „Měl jsem pocit, že mě nebudou brát vážně, i kdybych byl dobrý. Vždycky mě budou posuzovat. Takže jsem tajil, kdo je můj otec, a tím jsem se chránil.

To už je ale dávno pryč. V ambiciózním sci-fi Tenet od britského režiséra Christophera Nolana, který natočil třeba trilogii o Batmanovi, nebo snímky Počátek (2010) a Interstellar (2014), dostal John David hlavní roli. A protože jde o film, který má po pandemii COVID-19 nalákat diváky zpátky do kin, je vidět opravdu všude. A tak se mluví i tom, kdo je jeho otec.

Teď herec nemá co tajit. Naštěstí, jak dosud ukázal, nebude muset. Bývalý profesionální hráč amerického fotbalu velice slušně rozehrál i hereckou kariéru.

Zdroj: mrporter.com

Nejčtenější články