Close search

Jaká byla cesta blonďatého bubeníka Bena Hardyho do Bohemian Rhapsody?

instagram Zdroj: instagram

Ben Hardy byl dříve ne úplně známy z filmů X-man. Toto vystrašené kuřátko dostalo velkou hereckou příležitost ve snímku, který se zařadil už dnes v České Republice k prvním třem nejlépe hodnoceným filmům. Takřka přes noc se do něho zamilovaly miliony fanynek po celém světě. Přečtěte si jeho autentické výpovědi o tom, jak byl nervozní před opravdovým Rogerem Taylorem a jak se naučil hrát na bubny.

Ben Hardy se narodil v roce 1991 jako Ben Jones. Vyrůstal v Sherbornu a chodil na The Gryphon School. Až do puberty ho nenapadlo, že by se chtěl stát hercem. Do té doby měl slibně našlápnuto na fotbalovou kariéru.

Jeho herecké začátky by se mohly datovat od roku 1998, kdy se poprvé se objevil ve hře „The Judas Kiss“ a od roku 2012 hrál postavu Arthura Wellesleyho, člena hotelového personálu. Hra byla uváděna v Hampstead Theatre od 6. září 2012.

19. dubna 2013 bylo oznámeno, že bude Ben hrát Petera Beala v EastEnders a že roli převezme po Thomasu Lowovi, který hrál tuto postavu mezi lety 2006 a 2010. Své první vystoupení odehrál 7. června 2013. 19. listopadu 2014 oznámil, že v show končí.

Poté se Hardy připojil k obsazení filmu X-man: Apokalypsa v tenkrát ještě blíže nespecifikované roli. Nakonec Hardy dostal roli okřídleného mutanta Angela (alias Warrena Worthingtona III.).

Přelomový rok 2018

Ben Hardy se proslavil po celém světě až díky roli bubeníka ve velice úšpěšném velkofilmu Bohemian Rhapsody. Hraje tam Rogera Taylora, který fungoval jako konzultant pro film spolu s Brianem Mayem. „Měl jsem z role Rogera Taylora docela strach. Je to fantastický bubeník a já jsem v životě na bubny nesáhl. Což jsem samozřejmě nepřiznal, když jsem se o roli ucházel! Řekl jsem, že umím bubnovat, režisér řekl: Okay, to je skvělý, můžete z toho udělat video?‘ A já na to řekl něco jako ‚No jo, jo, jasně.‘ Šel jsem domů, koupil jsem si tu nejlevnější sadu bicích, na kterou jsem narazil, a pár týdnů jsem se denně učil. Něco jsem pak nahrál pro casting. A naštěstí to stačilo. A pak začala skutečná práce – 10 hodin intenzivního bubnování s učitelem Brettem Morganem. Byl to třeskutý kurz hry na bicí.“

Hardy se soustředil především na to, aby si osvojil Taylorův styl bubnování. „Roger má pár triků, které udělají z jeho bubnování skutečnou show,“ vysvětluje herec. „Rád roztočí paličku, jen jednou. A vždycky míří na okraj malého bubnu, na hraně snare bubínku a kůže se vytváří skutečně působivý zvuk. Když hraje, působí velmi pompézně, pohyby rukou připomínají rány bičem. Také lije pivo na floor tom buben, takže když na něj pak bubnuje, pivo stříká všude kolem. Pokusil jsem se to vše použít a moc mi to pomohlo v mém ztvárnění Rogera. Po pár záběrech jsem byl celý od piva, ale byla to sranda.“

Jedním z nejtěžších Hardyho úkolů bylo hrát skutečnou osobu, která stále žije, což nikdy předtím nedělal. Upřímně přiznal, že mu chvíli trvalo uvědomit si, že se po něm nežádá, aby ze sebe udělal Taylora, ale spíše aby „vystihl podstatu Rogera, a to co nejvýrazněji, a přitom se neodkláněl od scénáře a posloužil tak účelu filmu. „Jakmile jsem tohle pochopilcítil jsem se mnohem uvolněněji.

„Byl jsem hodně nervózní, když jsem se měl setkat s Rogerem,“ říká Hardy. „Sledoval jsem jeho videozáznamy celé týdny, skoro jsem měl pocit, jako bych ho pronásledoval! Při prvním setkání jsem se bál, jak to bude vnímat, že ho mám hrát já, ale byl velmi vstřícný a chápal situaci, věděl, že když se točí film o skutečných životních událostech, nese to s sebou i jistou míru tvůrčí svobody. Dal mi dokonce i malou lekci bubnování a to byla poslední kapka pro moje nervy. Když řekl ‚tak jo, sedni si a ukaž mi, co umíš,‘ byl jsem zděšený. Ale moc mi pomohl a hodně mě toho naučil.“

O tomto roztomilém "bubeníkovi" a nadaném herci určitě ještě hodně usylšíme.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu