Close search

Jak zahnat podzimní chmury? 5 tipů, které vám rozhodně zvednou náladu

www.pixabay.com Zdroj: www.pixabay.com

Nejdepresivnější období roku je tady. Vstáváte do tmy. Domů z práce většinou také chodíte za tmy. Všechno je šedivé, studené a takové smutné. Jediné, na co má člověk v tomhle počasí chuť, je zalézt pod peřinu a vykouknout až na jaře. Poradíme vám, jak ze sebe vykřesat trochu energie i v tyto sychravé dny.

Tvořte

Máte náladu pod psa a nic vás nebaví? Vyrobte něco, na co budete pyšní a u čeho se nabijete dobrou náladou. Blíží se advent, zkuste třeba tento rok vlastnoručně vytvořit adventní věnec. Nebo přizvěte děti a upečte chaloupku z perníku, užijete si společné chvilky a výrobek můžete hrdě vystavit u štědrovečerní večeře. Můžete také vyrobit originální fotoknihy, při jejich skládání si připomenete příjemné chvilky z předchozích měsíců a určitě se budete o něco lépe prát s podzimním splínem.

Využijte celý den

I když se může zdát, že po čtvrté hodině můžete vzhledem k černočerné tmě za okny zůstat tak akorát na gauči, nenechte se odradit. Plánujte si aktivity i na pozdní odpoledne. Běžte s kamarádkou na kávu. Skočte si zaplavat. Navštivte kino nebo divadlo. Domů příjdete s hezkým zážitkem a příjemně unaveni a sami budete překvapeni, jak je vám líto, že je další podzimní den u konce.

Nadopujte se vitamíny

V tomto období je víc než obvykle potřeba posilovat imunitu. Proto myslete na dostatečný příjem ovoce a zeleniny. Den ideálně nastartujte nějakým ovocným smoothie nápojem a během dne myslete na to, že je třeba do sebe ještě nějaké vitamíny dostat. Vyplatí se navštívit lékárnu a trochu investovat do výživových doplňků. Není nic otravnějšího, než s chřipkou dohánět nákupy vánočních dárků a úklid domácnosti.

Odpočinek si užijte

Když už skončíte na gauči, zkuste si vyladit atmosféru. Nestačí jen zapnout zábavný pořad, který zrovna běží v televizi. Udělejte si svařák nebo grog, pusťte si nějaký hezký film, zachumlejte se do deky a užívejte si klídek. V tomhle případě je pochmurné počasí za okny žádoucí, protože báječně doplňuje atmosféru.

Hýbejte se

I když na to není v tomhle počasí zrovna nálada, běžte se projít. Možná budete překvapeni, jak vám procházka udělá dobře. Když se dobře obléknete, můžete vyrazit i v mírném dešti. Výhodou bude, že nepotkáte skoro žádné lidi. Příroda v tomhle období sice už neoplývá barvami jako na začátku podzimu, ale i tak má své romantické kouzlo. Čerstvý vzduch vám krásně provětrá hlavu a vy se hned budete cítit o něco lépe.

 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu