Close search

Jak vypadá špatný svatební host? Tímto chováním můžete zničit celou veselku

Pixabay Zdroj: Pixabay

Svatba je významná událost, kterou budoucí manželé pečlivě plánují dlouho dopředu. Pokud jste se dostali do toho nejužšího výběru a nakonec jste získali pozvánku, pokuste se pečlivě zamyslet nad tím, o co vás budoucí novomanželé žádají a jak se nejlépe vyhnout nechtěnému faux pas. Pokud se na dalších padesát let nechcete dostat na černou listinu, následující věci na svatbě rozhodně nedělejte. 

Veselka přátel nebo členů rodiny je skvělou příležitostí oslavit s lidmi, které máte rádi, velmi významný den. Málokdo má v takovou chvíli úmysly svatbu jakkoli narušit nebo pokazit. Ale nedostatek přípravy a pozornosti vás může přivést do velmi nepříjemné situace, která může narušit hladký průběh ceremonie nebo zábavy. Neočekávanou situaci samozřejmě není možné předpovědět dopředu, pokud ale nechcete působit na svatbě nepříjemnosti, určitému druhu chování se rozhodně vyhněte.

Odpověď na poslední chvíli

Zkuste budoucím novomanželům nekomplikovat svatbu ještě před tím než se událost vůbec uskuteční. Určitě vždy včas odpovídejte na pozvánky a organizační dotazy, které nevěsta s ženichem hostům posílají. Příprava svatby je velmi náročná a vy byste určitě měli na její plynulé organizaci spolupracovat. 

Dodržujte dress code

Nevhodný oděv nejspíš během svatby žádné praktické komplikace nepřinese, ale rozhodně tím rozzlobíte nevěstu a družičky. Zkuste dbát na doporučený styl oblečení a vyhněte se barvám oděvu, které si nevěsta na veselce vyloženě nebude přát.

Pozor na telefon

I když je mobilní telefon neoddělitelnou součástí moderního života, existují chvíle, kdy by měl zůstat vypnutý. Svatba mezi tyto situace rozhodně patří, takže zkuste před začátkem svatebního obřadu nezapomenout na to, aby nečekaný hovor nebo příchozí email nenarušil sváteční ceremonii. Pokud si mobilní telefon nechcete zcela vypínat, alespoň se ujistěte, že máte vypnutý zvuk.

Nevhodné poznámky

Veselku můžete celkem jednoduše pokazit, pokud si v průběhu dne neodpustíte nevhodné poznámky, kritiku nebo novomanžele začnete upozorňovat na chyby a nedostatky, kterých jste si povšimli. Zkuste dopřát svým přátelům nebo členům rodiny trochu klidu a pohody a dejte jim možnost si vlastní svatbu užít, aniž by se museli trápit ohledně toho, že vám nechutnal předkrm.

Pozor na agresivitu

V tak významný den, který sdílíte se svými nejbližšími, je jasné, že budete plni emocí. Určitě svoji radost, štěstí a nadšení z veselky dávejte najevo, vaše vřelé chování ocení i další svatebčané. Dávejte si ale pozor, aby vaše nadšení nebylo přehnané a nepůsobilo agresivním dojmem. Pamatujte, že svatební kytici nemusíte chytit za každou cenu a ani nemusíte být nejvýraznějším tanečníkem na parketu.

Nejčtenější články