Close search

Jak vypadá největší výletní loď světa? Má vlastní vodní park a nápoje rozlévají roboti

SBW-Photo via Royal Caribbean Zdroj: SBW-Photo via Royal Caribbean

Největší výletní loď světa Symfonie moří (Symphony of the Seas) se může pochlubit rekordní vahou přesahující 228 tisíc tun. Jedná se již o druhé plavidlo společnosti Royal Caribbean, které se plaví po moři nehledě na své enormní rozměry. Symfonie moří měří na délku více než 360 metrů a na šířku 66 metrů. Svým návštěvníkům nabízí na několika palubách nejrůznější zábavní atrakce a restaurace. Co vše ale svým cestujícím poskytne?

Výletní lodě sice již tradičně nepatří mezi malá plavidla, přesto se na moři objevil nový rekordman, který překonal dřívější největší výletní loď na světě, která vážila 226 tisíc tun. Symfonie moří (Symphony of the Seas), nynější vítěz je ale těžší.

stavba trvala 3 roky

Největší výletní plavidlo Symfonie moří si musela na kolaudaci počkat několik let, jelikož stavitelům trvalo tři roky ji postavit. Zákazníci se mohou těšit na skutečně luxusní zážitek, kdy se budou moci ubytovat v některém z 2759 pokojů. K dispozici jim bude 22 restaurací, které budou nabízet nejrůznější kuchyně ze všech částí světa a 42 barů, kde si budou moci odpočinout a dát drink nalévaný roboty. Kromě jídla a pití se cestovatelé mohou těšit na sportovní areál, který zahrnuje plochu pro bruslení nebo dokonce lanový skluz.

Zábavní park

Tisíce metrů čtverečních jsou na lodi věnovány potřebám rodin s dětmi, loď má i vlastní kolotoč, na kterém se zájemci mohou svézt. Na své si ale přijdou i milovníci filmů, jelikož plavidlo je vybaveno kinem. Pokud by se někdo chtěl věnovat plavání, bude mít na výběr z 24 bazénů a vířivek, jejichž součástí je i menší vodní zábavní park.

NA SYMFONII MOŘÍ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu