Close search

Jak vypadá luxusní horská chata, kde vás týdenní pobyt vyjde na 12 milionů?

Courtesy Chaletowners Zdroj: Courtesy Chaletowners

Tisíce lidí mají již naplánovanou zimní dovolenou a těší se na lyžování a krásu zasněžených hor. Avšak pouhý zlomek lidí si může dovolit zaplatit za jednu z nejexkluzivnějších horských chat na světě, která se nachází v rakouském městě Oberlech. Týdenní pobyt o Vánocích tam totiž stojí stejně, jako několik hypoték, a to neuvěřitelných 540 tisíc dolarů (12,2 milionu korun). Jak vlastně takové luxusní horské sídlo vypadá?

Pro někoho cena několika domů, pro jiného zcela běžná částka za týdenní dovolenou v zasněžených horách. Elitní zimní letovisko Oberlech, které se nachází v Rakousku, nabízí návštěvníkům mnoho zážitků díky tamním přírodním krásám. Celkový zážitek lyžařů ještě může umocnit ubytování v luxusní horské chatě, která běžně stojí okolo 47 tisíc dolarů (1 milion korun) na jeden den.

Elitní sídlo

Luxusní horské sídlo s názvem Chalet N je zájemcům, kteří si jeho pronájem mohou dovolit, k dispozici i během vánočních a novoročních svátků. Avšak v této době vyjde týdenní pobyt na 540 tisíc dolarů (12,2 milionu korun). Tato částka přesahuje výši běžné hypotéky, přesto je pro některé zájemce tento pronájem dostupný. O návštěvníky není nouze ani mimo hlavní zimní svátky, kdy se cena za týdenní pobyt pohybuje okolo 330 tisíc dolarů za týden (7,4 milionu korun).

Pro náročné

Co ale podobné luxusní ubytování nabízí? Návštěvníkům, kteří se ubytují v sídle Chalet N, bude 24 hodin denně k dispozici majordomus, který se bude starat o jejich pohodlí. Soukromý kuchař bude mít na starosti přípravu jídla, které si hosté vyberou a objednají. Pokud si návštěvníci budou chtít odpočinout od zasněžené krajiny, budou se moci ohřát v prostorném obývacím pokoji u krbu, nebo si jít zaplavat do vyhřívaného vnitřního bazénu.

O jejich dopravu na místo se postará osobní řidič, nebo si mohou objednat cestu helikoptérou. Ve večerních hodinách si návštěvníci mohou užívat vína z místní kolekce. Nebo si udělat wellness den a využít tak služeb masérů, odpočinout si v sauně, nebo solné jeskyni. Pokud ovšem návštěvníci upřednostňují zimní radovánky, tamní oblast je vyhlášená svými přírodními krásami.

PODÍVEJTE SE V GALERII NA LUXUSNÍ HORSKOU CHATU, KDE STOJÍ JEDNA NOC MILION KORUN:

Nejčtenější články