Close search

Jak si udržet přátelství s kamarádkou, která se vdala?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Sňatek blízké přítelkyně bývá na jednu stranu velmi příjemnou událostí a na tu druhou velmi stresující. I když se jako blízká kamarádka budete těšit na veselku, můžete pociťovat smutek a obavy kvůli tomu, že vaše přátelství již nebude nikdy stejné. Jak si ho ale i přesto udržet?

Ve chvíli, kdy vaše blízká přítelkyně vstoupí do manželství se svým milovaným, mnohé v jejím životě se změní. I když spolu již předtím nějakou dobu bydleli a společné soužití pro ně nebude novinkou, dříve nebo později se rozhodnou budovat vlastní rodinu. A s tím přijdou rozhodnutí o dětech, kariéře i stěhování.

Nehledě na všechny tyto změny si ale můžete vzájemné přátelství udržet a nemusí být kvůli nedostatku času o nic horší, naopak svůj vztah můžete rozvíjet.

Společné chvíle

Poté co se vaše kamarádka vdá, už nemusí mít tolik svobodného času jako předtím. Takže pokud odpadnou vaše společné středeční večery, musíte si najít jiný způsob komunikace. Zkuste se dopředu domluvit na konkrétním dni i hodině, ať už ráno, nebo večer, kdy si s kamarádkou například zavoláte nebo uděláte krátký videochat. Nebude vás to ani jednu stát tolik času, jako společné posezení u večeře, které samozřejmě nemusíte zcela eliminovat, a stále si budete moct popovídat a říct novinky ze života i práce.

Velká akce

Jednou za měsíc si s kamarádkou naplánujte větší událost. Budete sice muset vymýšlet datum dopředu, ale i to má své výhody, jelikož budete mít dostatek času si například rozmyslet, co byste chtěly podniknout. Jděte společně na výstavu, na večeři, nakupujte, nebo se projeďte v parku na kolečkových bruslích. Pokud se ale budete cítit nepříjemně, že podobné události organizujete jenom vy, tak zkuste myslet na to, že vaše kamarádka může být za začátku manželství i také trochu nervózní ze svojí nové životní situace. Zkuste ji podpořit a nic jí nevyčítat.

 

 

Komunikace

To ale neznamená, že byste se neměli ozvat ve chvíli, když vás něco trápí a nejste spokojeni s tím, jak se vaše přátelství vyvíjí. Pokud máte pocit, že chování vaše blízké přítelkyně vám ubližuje, určitě jí o tom dejte vědět, ale v klidu a taktně. Rozumná komunikace dokáže vyřešit mnohé problémy a při troše snahy s přítelkyní přijdete k rozumnému kompromisu, jak váš vztah zlepšit, aby vyhovoval všem.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu