Close search

Ed Sheeran a spol. aneb Jak se z chudáků stali miliardáři: Fascinující příběhy světových boháčů

Instagram Zdroj: Instagram

Mnohé bohaté a vlivné osobnosti pocházely z chudých poměrů, ale díky svým nápadům a talentu se jim podařilo prorazit a vydělat si skutečně velké jmění. Které vlivné osobnosti prožily chudé a drsné dětství? 

Ed Sheeran, britský zpěvák a textař

Slavný britský zpěvák, který nyní vystoupil i v Praze, dříve prožíval velmi krušné chvíle. V šestnácti letech ho vyhodili ze školy, a tak se mladý umělec vydal do Londýna, kde chtěl studovat hudbu a prorazit v showbyznysu. Během svých začátků hrál na ulici, často také pospával ve stanicích metra. Když jednou hrál pro lidi bez domova v místní ubytovně, seznámil se s drogově závislou prostitutkou Angel. Její silný příběh inspiroval Sheerana k napsání písně The A Team, což byl jeden z jeho prvních úspěšných hitů. Nyní se mladý Brit může pochlubit majetkem v hodnotě 110 milionů dolarů.

Steve Jobs, americký podnikatel

Než se Jobs stal zakladatelem jedné z nejvlivnějších společností současnosti, vyrůstal ve velmi chudých poměrech. Jeho rodiče byli mladí imigranti, kteří sotva dokázali uživit rodinu. Steva se tak v dětském věku ujala rodina Jobsových, kteří se o chlapce starali. Jeho velký zájem o počítače přerostl v počínající podnikání. A poté, co se Stevem Wozniakem vytvořili první přístroj Apple a přesvědčili společnost Intel, aby je v začátcích sponzoroval, byla celosvětově známá firma na světě.

Francois Pinault, francouzský podnikatel

Jeden z nejbohatších Evropanů a kdysi nejmajetnější Francouz měl krušné začátky. V roce 1947 jej vyhodili ze školy, protože si nechtěl nechat líbit posměšky spolužáků, že pochází z chudých poměrů. Pinault tak začal pracovat ve společnosti svých rodičů, kteří se zabývali prodejem dřeva. Po nějaké době začal kupovat menší společnosti, ale byl často kritizován kvůli své příliš tvrdé pracovní etice. Jeho společnost PPR, která se zabývá luxusním zbožím, nyní vlastní značky jako Gucci nebo Stella McCartney.

Roman Abramovič, rusko-izraelský podnikatel

Tento oligarcha je třináctým nejbohatším Rusem a na stupni ve světovém měřítku si jistě také nestěžuje. Vlastní akcie ke společnostem jako Evraz nebo Norilsk Nickel, také mu patří fotbalový tým FC Chelsea. Ke všemu je hrdým majitel druhé největší jachty na světě, kterou v roce 2010 koupil za 400 milionů dolarů. Hodnota jeho majetku se odhaduje na 13,3 miliard dolarů. Jeho začátku ale byly velmi těžké, protože vyrůstal jako sirotek. Podle svých slov byl ale vždy motivován svoji situaci změnit, a tak se po škole rozhodl stát byznysmenem a jeho podnikatelská rozhodnutí jej přivedla v velkému jmění.

Halle Berry, americká herečka

Než tato dnes již slavná americká herečka získala Oscara a celosvětovou slávu, přestávala v ubytovnách pro bezdomovce. Mladá dívka, která se na začátku své herecké kariéry chtěla prosadit za každou cenu v Hollywoodu, tak musela velmi často hledat levné varianty ubytování. V jednom rozhovoru ale uvedla, že tato zkušenost jí dodala síly. A že nyní ví, co všechno dokáže zvládnout. Majetek Halle Berry se nyní odhaduje na 80 milionů dolarů.

Nejčtenější články