Close search

Jak se správně zachovat, když najdete kolegu na seznamce?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Jestli sami máte profil na seznamce, pak je velice pravděpodobné, že tam dříve nebo později najdete nějakého svého kolegu. Je možné, že po tomto objevu si nebudete jistí, jak se zachovat. Přesto tato situace jde celkem jednoduše vyřešit.

Online seznamky jsou velmi rozšířeným způsobem, jak lidé v dnešní době hledají partnery. Takže pokud sami podobnou aplikaci používáte, můžete narazit na profil svého známého z práce, nebo dokonce šéfa. Tato situace může být ošemetná a vy potřebujete vědět, jak se v takové chvíli zachovat.

Rande?

Pokud uvidíte na online seznamce kolegův profil, určitě to není důvod k tomu, abyste mu okamžitě psali a zvali na rande. Je mnoho lidí, kteří potkali svoji životní lásku na pracovišti, ale pro ještě větší počet lidí podobné jednání nedopadlo dobře. Pokud budete randit s kolegou, nebo dokonce nadřízeným, vystavujete se také potenciálním etickým potížím. Při takovém vztahu totiž vždy hrozí, že se nebudete moci soustředit na práci a vaše produktivita klesne. Na pracovišti také mohou vznikat situace, které vyvolají žárlivost a nedorozumění. A pokud vám vztah nevyjde, budete se i nadále potkávat.

Unáhlené závěry

Online seznamky jsou místem, kde mnoho lidí nepíše úplně pravdu, nebo ji naopak neprozradí celou. Takže se může stát, že si na profilu vašeho kolegy, nebo kolegyně přečtěte zajímavé, a pro vás překvapující, věci. V takové chvíli ale nedělejte žádné unáhlené závěry. Nikdy totiž nemůžete přesně vědět, v jaké životní situaci se váš kolega nachází a jaké má životní zkušenosti.

Diskrétnost

Pokud uvidíte na online seznamce známé tváře, které každý den potkáváte v práci, pak je nejlepším řešením na celou situaci nijak nereagovat. Rozhodně ale v tomto ohledu musíte být diskrétní a nerozhlašovat po celém pracovišti, na které seznamce jste viděli kolegův profil. Jednou by se vám totiž podobné jednání mohlo vymstít.

Nejčtenější články