Close search

Jak se na Vánoce obléká královská rodina? Panovnice Alžběta II. vystřídá 7 oděvů

Instagram Zdroj: Instagram

Britská královna Alžběta II. je velmi zaneprázdněna i během vánočních svátků. Jako panovnice se musí zúčastnit mnoha svátečních akcí a přivítat ve svém domě oficiální návštěvy. Je tedy pochopitelné, že královna nemůže strávit celý den v jednom outfitu a musí je pravidelně střídat. Během jediného dne je tak schopna obléct i sedm různých oděvů.

Jako britský monarcha má královna Alžběta II. i během vánočních svátků, které většina lidí tráví v klidu s rodinou, velmi nabitý program. Během jediného dne musí stihnout například mši, slavnostní večeři i koktejlový večírek. Ve svém sídle tak přivítá velké množství lidí a jako představitelka monarchie musí vždy vypadat perfektně.

Rady stylistky

Podle královniny stylistky, Angely Kelly, musí panovnice během dne věnovat svoji pozornost mnohým hostům při nejrůznějších akcích. Proto je pochopitelné, že nemůže strávit celý den v jednom oděvu, který by rozhodně neodpovídal potřebám různých událostí. Podle Kelly tak panovnice během jediného dne může vystřídat i sedm outfitů.

Královna si vybere

Během plánování královniny garderoby ji stylistky vždy připraví několik možností a vytvoří speciální nákresy. Královna si z vytvořených outfitů vybere ty, které se jí líbí. Jakmile se panovnice rozhodne, které oblečení si zvolí, její stylistky vyvěsí tuto informaci na dveře svého kabinetu a všechny další dámy, které jsou pozvané na slavnostní akce, tak mohou zjistit, v čem dorazí královna, aby si podle toho mohly vybrat své šaty a nedošlo k žádným případným komplikacím.

Rukavice bez kompromisu

Rukavice k outfitu panovnice jednoduše patří. Nejenom že ji zahřejí v mrazivém počasí, ale také ji pomohou bránit se před bacily. Královna si totiž každý rok potřese rukou s velkým množstvím lidí a rukavice jí pomáhají vyhnout se nepříjemným bakteriím.

Klobouk nutný

Co ale ženy z královského rodu nosí? Častou součástí jejich oděvů jsou klobouky. Pokrývka hlavy patří k běžným doplňkům pro představitelky monarchie a dříve dokonce patřily klobouky mezi povinnou výbavu dam, které chtěly vyrazit do společnosti, jelikož se považovalo za nevhodné ukazovat vlasy. V dnešní době si ženy z královského rodu nemusejí brát klobouky na civilnější akce.

Žádná kožešina

V tomto roce se královna rozhodla k razantnímu kroku. Nyní již nebude pro své nové oblečení používat pravou zvířecí kožešinu, místo ní bude model obsahovat umělou náhražku. Královna se tak snaží jít ruku v ruce s moderním trendem, který se vyhýbá pravým kožichům. Avšak kožešiny z jejich starších oděvů nebudou odstraněny, jen se pravá kožešina nebude přidávat na ty nové.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ GALERII, JAK VOLÍ SVÉ VÁNOČNÍ ODĚVY KRÁLOVNA:

Nejčtenější články