Close search

Jak poznáte, že vás kolega nenávidí? Tyto tři znaky vše prozradí

Pixabay Zdroj: Pixabay

Každý má možnost si vybrat , jaké zaměstnání bude během svého života vykonávat. Bohužel ale to, jací budou naši nadřízení nebo kolegové, už neovlivníme. Pokud si nejste jistí, co si o vás ve skutečnosti lidé v práci myslí, pak tyto čtyři znaky vám prozradí, že mezi jejich oblíbence rozhodně nepatříte.

Práce a soukromý život mají k sobě sice velmi daleko, přesto v práci lidé tráví obrovské množství času. Proto by vám kariéra i firma, pro kterou pracujete měly přinášet radost a pocit naplnění. Někdy se ale nepoštěstí a mezi kolegy může vzniknout z různých důvodů napětí. Jak ale zjistíte, že člověk, které každý den potkáváte v kanceláři vás nemá rád?

Oční kontakt

Je smutnou pravdu, že každému se zalíbit nelze. Pokud si ale nejste jistí, jak pocity vůči vám chová váš kolega, pak vám může v této otázce napovědět oční kontakt. Pokud se mu osoba zcela záměrně vyhýbá, může to být znamením, že vůči vám moc vřelé city nechová. Když totiž nemáte někoho rádi, podvědomě se snažíte vyhýbat očnímu kontaktu, aby druhý jedinec náhodou z vašeho výrazu nedokázal vyčíst nepřízeň.

Zpochybňování

Jasnou známkou toho, že vás kolega nemá v oblibě, může být jeho neustále zpochybňování jakéhokoli vašeho návrhu nebo rozhodnutí. Pokud ještě ke všemu vy jste tím jediným, s kým podobným způsobem v kanceláři jedná, pak máte jasno.

Náročná komunikace

Pokud máte problém navázat se svým kolegou kontakt a nehledě na vaši veškerou snahu vám nezvedá telefony, ani nereaguje na vaše výzvy, může to pro vás znamená, že nepatříte mezi jeho oblíbence. Takové chování ze strany kolegy je ale bohužel zároveň velmi kontraproduktivní, jelikož vám tímto způsobem znemožňuje dobře vykonávat vaši práci.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu