Close search

Jak mluvit před lidmi o svém bývalém partnerovi, abyste se neztrapnili?

Pixabay Zdroj: Pixabay

Každý rozchod bolí. I když jste jeho iniciátorem, neznamená to, že ve vás nezanechá smutek nebo stesk po lepších časech. A co teprve, když jste tím, s kým se partner nečekaně rozešel? Nehledě na to, jak těžké pro vás může být překonání podobné ztráty, musíte si hlídat, co a komu o svém bývalém partnerovi říkáte. 

Silné emoce někdy bývají největším nepřítelem rozumného chování. Je sice zcela pochopitelné, že u vás budou po rozchodu převládat, přesto je zkuste ukočírovat. I když vám může v daný moment váš bývalý partner připadat jako největší zloduch, neměli byste se nechat unést silnými city a vyprávět o svém ex ty nejhorší možné příběhy. A už vůbec ne si je vymýšlet.

Silná slova

Pokud jste se svým bývalým partnerem byli delší dobu, určitě jste měli společné přátele. Po rozchodu ve vás mohou vřít city, kterým byste chtěli dát volný průchod, na což samozřejmě máte právo, dejte si ale pozor na to, jakým směrem budete svůj hněv orientovat. Rozhodně se vyhněte nesmyslnému pomlouvání a házení špíny na bývalého partnera v konverzaci s jeho přáteli, nebo na pracovišti. Podobná situace pouze zhorší vaši vlastní reputaci a málokdy se dočkáte uznání nebo vytoužené útěchy od okolí. Zaměřte se spíše na konstruktivní kritiku vašeho vztahu, jelikož rozchod nikdy není chybou pouze jednoho z partnerů.

Komunikace s přáteli

Pokud vám bude těžko, obraťte se s prosbou o pomoc na svoji rodinu nebo přátele. Vaši nejbližší vás v té nejtěžší chvíli podrží a vyslechnou si mnohdy vše, co máte na srdci. Pokud ale budete mít pocit, že někdo z vašeho okolí zapříčinil váš rozchod, co se občas stát může, počkejte s konfrontací na chvíli, až nebudete tak citově nestabilní. Váš rozhovor by se totiž mohl zvrhnout v hádku a vy byste v krátké chvíli mohli přijít i o dalšího blízkého člověka.

Nový partner

Pokud si se svým novým partnerem budete skutečně rozumět a vy se mu budete chtít svěřit s vaší předchozí zkušeností, važte také svá slova. I když bude váš nový partner laskavý a chápavý člověk, hanlivá a nekompromisní obvinění vašeho ex by jej mohla vyděsit, jelikož by se zcela oprávněně mohl obávat, že byste podobným způsobem mohli při případném rozchodu mluvit i o něm.

Nejčtenější články