Close search

Jak je na tom s tříděním odpadu modelka Renata Langmannová? Ví, kam patří krabice od pizzy?

Pražské služby Zdroj: Pražské služby

Jak jsou na tom české celebrity s tříděním odpadu? Opravdu třídí, nebo na tom jen hezky mluví na sociálních sítích? Pražské služby se je rozhodly proklepnout a připravily vědomostní kvíz, který prověřil jejich znalosti právě v této problematice.

O Češích se často říká, že patří v evropské špičce ve třídění odpadu. Je tomu ale opravdu tak? Jak jsou na tom s touto činností naše celebrity? Třídí, nebo je jim jedno, co se s naší planetou děje a barevné kontejnery obchází obloukem?

Soutěžící celebrity

V prvních kolech se kvízu zúčastnili herci Jakub Štáfek a Jirka Mádl a nutno podotknout, že jejich odpovědi byly velmi zábavné a často i poučné. Dalšími, kdo si nechali prověřit své znalosti zatím jsou idol dívčích srdcí z první Superstar Julian Záhorovský nebo  oblíbený kuchař z pořadu Masterchef Oliver Pape. Dnes los padl na krásnou modelku a bývalou Českou Miss Renatu Langmannovou.

Špička ve třídění odpadu

V médiích se velice často objevuje informace, že Češi patří mezi evropskou špičku v třídění odpadu. I přesto ovšem existuje pár druhů odpadu, u nichž si spousta lidí včetně otestovaných celebrit není jistá, do jakého kontejneru patří. Jedná se třeba o špinavou krabici od pizzy, polystyren, karton od vajíček, krabičku od jídla nebo roličku z toaletního papíru. No a právě těmito, ale i dalšími „chytáky” se Pražské služby rozhodly Juliana a ostatní otestovat.

Zajímavé odpovědi

Před samotným kvízem byl každý zúčastněný krátce vyzpovídán. V rámci připravované kampaně Pražských služeb o předcházení vzniku odpadu je zajímalo, jaký má každý z dotázaných vztah k odpadu, jestli si myslí, že ho produkuje velké množství, a zároveň chtěli slyšet, zdali se jej snaží nějakým způsobem minimalizovat. Nakonec se sešlo mnoho kvalitních odpovědí, kvízy byly zajímavé a v některých momentech i velice zábavné, a tak se na videa určitě stojí zato podívat. V průběhu července je budete moci najít na této facebookové stránce či Youtube kanálu.

Nejčtenější články