Close search

Instagramový král Dan Bilzerian: Modelky, zbraně a nepřetržitá krize středního věku

Instagram Zdroj: Instagram

Dan Bilzerian vede, alespoň podle svého účinkování na sociálních sítích, poměrně prostý život. Pokud se tedy tak dá charakterizovat neustálé opakování tří témat: zbraně, luxus a modelky v bikinách.

Je to figurka instagramového světa, kterou dobře charakterizuje fakt, že když mu nevyšla kandidatura na prezidenta, podporoval Donalda Trumpa. Měli by si patrně co říct, i když kdoví, jestli by jeden druhému naslouchal. Oba totiž rádi staví na obdiv především sami sebe.

Relikt divoké doby

Devětatřicetiletý Dan Bilzerian se narodil do prostředí nových peněz, které vznikly v divokých 80. letech. Hodně o povaze dekády vypovídá třeba snímek Wall Street (1986) s Michaelem Douglasem.

Danův otec Paul se tehdy hrál na Wall Street na nájezdníka a prý si přišel až na půl miliardy dolarů, ale pak byl odsouzen za podvody ve výši 62 milionů dolarů. Z této sumy zaplatil státu jenom 3,7 milionu dolarů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dan Bilzerian (@danbilzerian),

Dan se o tom odmítá s novináři bavit. Sám si prý vydělává hraním pokeru, co mu má vynášet desítky milionů ročně. V prosinci 2013 se chlubil, že za jednu noc vyhrál přes deset milionů dolarů. Tvrdí to ale jenom on.

Hra na vojáčky

Dan Bilzerian se poprvé dostal do povědomí svým životním stylem v roce 2013, když na jednom pokerovém turnaji seděl s modelkou, která mu v pravidelných intervalech čechrala vousy. Bizarní obrázek ale přebil dalším působením na sociálních sítích.

Působí na nich jako mix Jamese Bonda a Johna Ramba. Na toho prvního mu sice výrazně chybí styl, ale sdílejí vášeň pro hazard a hezké dívky. S tím druhým má společný odpor k oblečení a závislost na zbraních. Paradoxně Bilzerian před dvaceti lety neudělal zkoušky k americkému námořnictvu, takže si může zastřílet jenom ve svém volném čase. Ale toho má podle všeho spoustu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dan Bilzerian (@danbilzerian),

Jeho Instagram (@danbilzerian) s 31,4 miliony followerů je přehlídkou střílení ze všeho, co si člověk může legálně pořídit. A protože žije v USA, arzenál je skutečně úctyhodný. „Nejvíc se bojím toho, že se někdo vloupe do mého domu, a já se nebudu moct rozhodnout, kterou zbraní ho zastřelím," shrnul jednou na Twitteru své myšlenkové pochody.

Když se v roce 2017 octl uprostřed střílení v Las Vegas, pokusil se vzít zasahujícímu policistovi zbraň, aby mohl pálit na útočníka. Byl, samozřejmě, velice rychle uklizen.

Kdo je Dan Bilzerian?

Přehlížené dítě, na které si otec našel čas, až když mu cestou do školy prozradil, že půjde do vězení? Muž, který měl už v pětadvaceti za sebou dva infarkty způsobené frenetickým životním stylem? Divoký hráč, který se chce vsadit, že neumře?

Můžete si vybrat. Něco z toho tvrdí jenom on. Něco je doložitelné. Jako třeba obvinění z napadení ženy před nočním klubem. Na zemi ji kopl i do tváře. Když fotil editorial pro magazín Hustler, hodil nahou nejmenovanou pornoherečku ze střechy do bazénu tak nešťastně, že si zlomila kotník. A prý ho z pohledu na ošklivé ženy bolí oči.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dan Bilzerian (@danbilzerian),

Jeho opulentní párty jsou pověstné přítomností krásných žen, pro které to je příležitost dostat se do povědomí. Deník New York Post vypátral jednu z nich, jedenadvacetiletou kosmetičku z malého města Mandeville v Louisianě. Prý se nechala přemluvit k účasti na Bilzerianově párty, protože chtěla získat práci mluvčí u jisté společnosti. „Pocházím z malého města, takže to byl trochu kulturní šok. Byla tam spousta nádherných dívek," řekla novinářům Abby Rao, která se poté přestěhovala do rušnějšího Los Angeles.

Jestli něco na jeho image změní autobiografie, kterou Bilzerian nedávno dopsal, těžko říct. Momentálně pro ni hledá ten správný název a za jeho nalezení vypsal odměnu 5000 dolarů.

Zdroje: nypost.com, gq-magazine.co.uk

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu