Close search

Inspirativní kniha Zonky: Podnikatelské příběhy, které začaly díky půjčkám mezi lidmi

archiv Zdroj: archiv

Od nápadu k úspěchu! Na českém trhu se objevila kniha, která tu nemá obdoby. Jde o soubor rozhovorů s lidmi, kteří se rozhodli jít neprošlapanou cestou a věnovat se vlastnímu projektu. Ke splnění jejich snu jim pomohli lidé, kteří jim na realizaci půjčili peníze na Zonky.cz.

Od nápadu k úspěchu – 24 příběhů, jak začít! Tak zní velký knižní rádce, jak nastartovat podnikání v Česku. Je souborem osudů podnikatelů, kteří hovoří o svých začátcích v byznysu. Mezi zařazené projekty patří například Medvědárium, Bezobalová prodejna, hudební škola nebo tatérský salon. Projekty mají společného jmenovatele. Všechny vznikly díky lidem - investorům na Zonky.cz, kteří na ně půjčili peníze.

,,Naší misí je kultivovat finanční trh a přimět tak i banky, aby zlepšovaly své standardy. Dokazujeme, že půjčovat peníze jde prostřednictvím technologií levněji a díky lidskému přístupu i férově. Projekty, které jsou uvedené v knize, jsou hrdým důkazem, že to děláme správně,” říká ředitel Zonky Pavel Novák.

V knize dostali prostor lidé, kteří rozjeli své podnikání a chtějí k tomu inspirovat druhé. ,,Vidíme, že neustále roste počet lidí, kteří si chtějí půjčit peníze na svůj projekt. Je to dáno větší chutí Čechů se osamostatnit a také neschopností bank je financovat. Lidé, kteří na Zonky investují, však těmto aktivitám rádi půjčují peníze,” dodává Jakub Strýček, marketingový ředitel Zonky a tvůrce knihy.

5 miliard pro 25 tisíc lidí

Investoři na Zonky doposud půjčili téměř 5 miliard korun více než 25 000 lidí. Z toho přibližně každá desátá půjčka byla na start nového projektu. ,,Zafinancovaným projektům fandíme a dále je podporujeme. A právě knihou pomáháme k jejich zviditelnění. Do spolupráce s námi je zapojeno přes 50 provozoven po celé ČR a jejich počet stále narůstá, proto nevylučujeme, že kniha bude mít pokračování,” dodává Strýček.

Knihu vytvořil interní tým Zonky (grafika Natálie Rybová, obsah Lukáš Zelený, produkce Gabriela Krčálová) za 2 měsíce. Kniha vyšla v počátečním nákladu 2000 ks a v plánu je další dotisk. Hlavním distribučním místem je Luxor, dále Kanzelsberger, Kosmas, Dobrovský, Knihcentrum a další. Doporučená prodejní cena je 259 Kč.

Nejčtenější články