Close search

Inspirace ze Silicon Valley: Kupte si klid v duši za 100 000 Kč

Calm Zdroj: Calm

Panické ataky, stres a zdravotní komplikace: potíže, které doprovází nejednoho zaměstance korporátu. Start-up ze Silicon Valley ucítil příležitost a rozhodl se s tímto negativním fenoménem bojovat a stvořil kontroverzní antistresové budky.

Společnost Room bezpochyby vyvinula produkt, který zvedne ze židle jak zaměstnance, tak i zaměstnavatele. Budka, která poskytne zaměstnancům prostor pro oddych a nebudou nikomu na očích je opravdu skvělý vynález. Přečtěte si více o této "vychytávce".

Mindfulness na vzestupu

Díky budkám mohou firmy poskytnout prostor těm zaměstnancům, kteří si potřebují oddechnout. Tato velká krabice poskytuje možnost meditace, techniky mindfulness či jiného rozptýlení. Daný člověk není nikomu na očích a může se projevit i vokálně - když bude chtít použít použít pár sprostých slov na adresu klienta či šéfa, box mu poskytne útočiště. Je protihlukový.

Box můžete spárovat s telefonem přes aplikaci, která vás celým meditačním procesem provede. Pracovník se alespoň na chvíli může myšlenkami přenést někam jinam a "vypnout".

Zachráněno přes jeden tisíc plastových lahví

Vynález, jehož pozitivní přesah na mentální zdraví zaměstnanců se může pyšnit i dalším přívlastkem - je enviroment friendly. Na jeden box se v průměru spotřebovalo kolem jednoho tisíce plastových lahví. Interiér je navržen tak, aby byl funkční, moderní a klidný. Start-up myslel opravdu na vše.

Otázka zůstává...

Společnost Room bezpochyby vyvinula produkt, který zvedne ze židle jak zaměstnance, tak i zaměstnavatele, kteří se chtějí starat o mentální zdraví svých pracovníků. Neodradí je cena? Pořizovací cena meditačního boxu není nejlevnější - 4 195 dolarů, což je v přepočtu 98 000 Kč. Který český korporát bude tak štědrý a zaměstnancům bude pořízena meditační budka místo vánočního večírku?

JAKÝM JINÝM ZPŮSOBEM BOJOVAT SE STRESEM NA PRACOVIŠTI? POKRAČUJTE VE ČTENÍ VE FOTOGALERII:

 

 

 

Nejčtenější články