Close search

Indická miliardářka má nejdražší mobil na světě: Jeho cena převyšuje roční platy hollywoodských hvězd

youtube Zdroj: youtube

Zlato i ty nejvytříbenější drahokamy, přesně těmito vzácnými nerosty si někteří miliardáři dokáží ozdobit zcela běžné věci denní potřeby. A někteří si obzvláště dávají záležet na vzhledu svého mobilního telefonu. Po zásahu klenotníků se tak z běžně dostupného smartphonu stává skutečný šperk. Kolik ale stojí nejdražší mobil na světě? 

Mobilní telefony se již staly neoddělitelnou součástí našich životů. Mnozí lidé díky svým mobilům zůstávají nejenom v kontaktu s okolním světěm, ale také pracují a vyřizují si nejrůznější záležitosti. Jaké funkce ale musí mít takový moderní smartphone? Někteří miliardáři v tom mají zcela jasno. A pokud máte dostatek financí, nekladou se fantazii žádné meze.

Klenot pro princezny

Jedním z nejdražších mobilních telefonů je iPhone Princess Plus. Název tohoto elitního přístroje mluví sám za sebe a jeho cena se pohybuje okolo 176 tisíc dolarů (3,96 milionu korun). Autorem celkového vzhledu smartphonu je rakouský designér Peter Aloisson. Tento mobilní telefon je vyroben ze zlata a osazen 318 pravými diamanty, což může ve výsledku zvýšit jeho cenu až na 200 tisíc dolarů (4,5 milionu korun).

Vertu na objednávku

Značka Vertu má již dlouholetou tradici ve výrobě skutečně drahých a prestižních mobilních telefonů. A model Vertu Signature Cobra není výjimkou. Na jedinečném designu mobilního telefonu Vertu Signature Cobra se podílel francouzský zlatník Boucheron Vertu. I když je základní model vyroben ze zlata a osazen množstvím diamantů, každý mobil se vyrábí na objednávku tak, jak si budoucí majitel bude přát. Minimální cena tohoto přístroje se ale pohybuje okolo 360 tisíc dolarů (8,1 milionu korun).

Luxus ze starého dřeva

Švýcarská společnost Gresso se pustila do výroby skutečně luxusního mobilního telefonu. Výjimečný design smartphonu Luxor Las Vegas Jackpot svému majiteli totiž nabízí konstrukci z toho nejdražšího dřeva na světě. Zadní část mobilu je tak vytvořena z 200 let starého dřeva Mosambického ebenu. Mobil dále zdobí pečlivě vybrané černé diamanty, zlato a safíry. Cena ale zdaleka není pro každého, jelikož se pohybuje okolo 1 milionu dolarů (22,5 milionu korun).

Růžový přepych

Znamý britský designér Stuart Hughes je autorem jedinečného telefonu iPhone 4 Diamond Rose Edition, který se ale může pochlubit stejně výjimečnou cenou. Tento výjimečný telefon za 8 milionů dolarů (180 milionů korun) je vyroben z růžového zlata. Jeho okraje zdobí diamanty a jejich společná hodnota je kolem 100 karátů. Také logo společnosti Apple zdobí růžové diamanty.

Nejdražší telefon na světě

Titulem nejdražšího telefonu na světě se ale může pochlubit smatphone Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond, který byl vyroben z 24karátového zlata s platinovou vrstvou. Jeho hlavní ozdobou je ale velký růžový diamant. Tento mobilní telefon stojí neuvěřitelných 48,5 milionu dolarů (1,1 miliardy korun) a jeho pyšnou majitelkou je manželka nejbohatšího indického podnikatele a miliardáře, Nita Ambani.

PODÍVEJTE SE NA NEJDRAŽŠÍ MOBILNÍ TELEFONY NA SVĚTĚ:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu