Close search

I Barack Obama si počkal na úspěch: Kteří slavní miliardáři si vybudovali kariéru až ve vyšším věku?

Presidential library Zdroj: Presidential library

Vybudovat si úspěšnou kariéru vyžaduje velké množství úsilí a hlavně času. Málokdy se totiž povede, že dobrý nápad a možnost jej realizovat přijdou ze dne na den. Nehledě na to, že existují lidé, kterým se povedlo velkého úspěchu dosáhnout ještě před dosažením 30. roku života, většina podnikatelů si své sny dokázala splnit až v pozdějším věku. Kterým celosvětově známým miliardářům se povedlo vybudovat si kariéru až v pozdějším věku?

Říká se, že co člověk nestihne do třiceti let věku, tak to už nestihne nikdy. Tímto tvrzením se rozhodně nenechali omezovat mnozí z nejúspěšnějších lidí na světě. Někteří slavní podnikatelé nebo umělci si začali budovat svoji kariéru až v pokročilém věku. V té době již totiž přesně věděli, co od života chtějí a měli i dostatek zkušeností, aby svých cílů dosáhli. Komu se tedy povedlo vybudovat slavné značky a podniky, když byli již starší?

Ray Kroc

Slavný americký podnikatel, který byl českého původu začal budovat své fast-foodové impérium až ve věku 52 let. Ray Kroc ale do té doby vyzkoušel mnoho nejrůznějších povolání, kdy pracoval jako pianista, nebo i prodejce přístrojů na mléčné koktejly. Když se ale potkal s bratry McDonaldovými, kteří úspěšně budovali svoji malou restauraci, uviděl ve způsobu jejich podnikání veliký potenciál. Když od nich jejich značku koupil, podařilo se mu vybudovat jednu z nejúspěšnějších sítí fast-foodových restaurací, které zná asi každý. Značka McDonald’s přinesla svému majiteli jmění v odhadované hodnotě až 600 milionů korun.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Barack Obama (@barackobama),

Barack Obama

Bývalý americký prezident, Barack Obama, se v mladém věku rozhodně nemohl pochlubit velkými úspěchy nebo majetkem. I když byl Obama milionářem ještě předtím, než se v roce 2009 stal prezidentem USA, dlouhé roky po dokončení vysoké školy bojoval s náročnou finanční situací. Byla to až kariéra spisovatele, která mu vydělala jeho první milion dolarů. Až ve věku 43 let se jeho kniha, Cesta za sny mého otce, dočkala úspěchu, tedy její druhé vydání, a vydělala Obamovi okolo 4,6 milionů dolarů (104 milionů korun). Nyní se hodnota jeho majetku odhaduje mezi 40 a 70 miliony dolarů (900 milionů korun a 1,6 miliardy korun).

Martha Stewart

Americká moderátorka a spisovatelka se proslavila svou řadou knižních bestsellerů, které se věnují vaření nebo péči o domácnost. I když se v dnešní době může zdát, že Martha Stewart byla vždy neoddělitelnou součástí kulinářského světa, není tomu tak. Stewart totiž dlouhé roky pracovala na Wall Street a svoji první knihu vydala až ve svých 40 letech, poté, co se rozhodla přestavět své sídlo, ve kterém žila. Dnes se hodnota jejího majetku odhaduje na 1,2 miliardy dolarů (27 miliard korun).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Martha Stewart (@marthastewart),

Vera Wang

Módní návrhářka Vera Wang patří mezi nejslavnější designéry dnešní doby. Její oblečení si oblíbily celebrity i další známé osobnosti. Přesto byla její cesta k přehlídkovým molům dlouhá. Původně se totiž dnes již slavná návrhářka chtěla stát krasobruslařkou. Účastnila se mistrovství světa v krasobruslení, ale nepodařilo se jí dostat do reprezentace, která by zastupovala Spojené státy americké na olympiádě. Po dokončení studia Wang začala pracovat pro módní magazín Vogue, až se z ní s postupem času stala šéfredaktorka, Wang ale pozici opustila a začala se věnovat módnímu průmyslu naplno. V té době jí bylo více jak 40 let a s postupem času se z ní stala jedna z nejúspěšnějších návrhářek na světě. Dnes se celková hodnota jejího majetku odhaduje na 400 milionů dolarů (9 miliard korun).

Ellen DeGeneres

Moderátorka a komička Ellen DeGeneres v dnešní době patří mezi nejbohatší televizní celebrity na světě. Její pořad The Ellen DeGeneres Show sledují miliony lidí po celém světě a DeGeneres se může díky svému úspěchu pochlubit majetkem okolo 330 milionů korun (7,4 miliardy korun). Přesto DeGeneres započala svoji velice úspěšnou kariéru až v roce 2003, kdy jí bylo 45 let. Předtím měla slavná komička problémy najít v Hollywoodu práci. DeGeneres ale na šoubyznys nezanevřela a vytrvale pokračovala dál, sama se totiž v jednom rozhovoru přiznala, že jí kartářka předpověděla, že ji opravdový úspěch čeká až v pozdějším věku. Nyní je DeGeneres 22. nejlépe placenou celebritou v Hollywoodu a údajně i nadále navštěvuje tu samou kartářku.

Nejčtenější články