Close search

Hvězdní podnikatelé: Které celebrity vydělávají miliardy, protože pokořily svět byznysu?

Instagram Zdroj: Instagram

Život ukazuje, že mnohé celebrity jsou mají v sobě více než herecký nebo hudební talent. Některým z nich se totiž podařilo prosadit i v podnikání a po otevření svých vlastních společností slaví velký úspěch. Které celebrity jsou tedy rození podnikatelé?

Rihanna

Tato úspěšná zpěvačka původem z Barbadosu celém světu předvedla, že umí nejenom zpívat, ale také má smysl pro podnikání. Rihanna působí jako kreativní ředitelka pro značku Puma a později se spojila s módním gigantem LVMH, který se zaměřuje na luxusní zboží. Z této spolupráce se v roce 2017 zrodila značka Fenty Beauty, která vytváří jak kosmetiku, tak i oblečení. Rihanna vlastní 15 procent společnosti a její majetek je nyní odhadován na 600 milionů dolarů (13,8 miliardy korun).

Jessica Alba

I když se Jessica Alba proslavila díky svým rolím, které ztvárnila na stříbrném plátně, jmění jí přineslo zcela jiné odvětví než to filmové. Alba je mnoho let vdaná a zároveň matkou tří dětí, podle svých slov, když čekala jednoho ze svých potomků, tak jí trápila myšlenka, že nemůže najít dostatek vhodných produktů, které by splňovaly její přísné BIO požadavky. Proto založila společnost The Honest Copmpany, která se věnuje produkci přírodních výrobků. Majetek herečky je tak díky úspěchu společnosti odhadován na 200 milionů dolarů (4,6 miliardy korun).

Jay-Z

Slavný raper a producent Jay-Z si sice dokázal vydělat nemalé peníze v hudebním průmyslu, své působení se ale s postupem času rozhodl rozšířit. Další součást jeho podnikání tvoří například streamovací platforma Tidal, která má podle časopisu Forbes hodnotu 100 milionů dolarů (2,3 miliardy korun). Ja-Z v roce 2017 prodal část společnosti za 200 milionů dolarů, což nyní údajně vyneslo celkovou hodnotu firmy na 600 milionů dolarů ( 13,8 miliard korun). Rozhodně ale také nejde opomenout hudební tvorbu tohoto producenta a muzikanta, kdy jeho nejprodávanější album tvůrci údajně přineslo na tržbách okolo 500 milionů (11,5 miliardy korun) dolarů před zdaněním.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu