Close search

Hororové domy na prodej: Kolik stojí sídla, v nichž žil mafián Al Capone nebo vrah Ted Bundy?

Wikipedia.com Zdroj: Wikipedia.com

Myslíte si, že domy s děsivou reputací, v nichž došlo k vraždám nebo jiným zločinům, není možné prodat? Mýlíte se, opak je pravdou. Jaké "hororové" budovy si mohli zájemci pořídit?

Domy sériových vrahů nebo dokonce sídla, v nichž docházelo k vraždám samotným - i takové budovy mohou zájemci najít na realitním trhu. A nehledě na jejich hrůzostrašnou historii se lidé nebojí do domů investovat nebo v nich dokonce žít. Jaká sídla s děsivou historií si můžete koupit?

Al Caponeho sídlo v Miami

Pokud patříte mezi fanoušky gangsterek, pak si můžete v americkém státě Florida pořídit bývalý dům slavného mafiána Al Caponeho. Honosné sídlo jednoho z nejúspěšnějších šéfů organizovaného zločinu se dostalo na realitní trh v červenci tohoto roku. Al Capone měl na svědomí desítky poprav, nikdy mu však žádná nebyla prokázána. Sídlo, ve kterém mafián žil se svojí rodinou až do své smrti v roce 1947, se nyní prodává za 12,9 milionu dolarů (290,25 milionů korun).

Dům sériového vraha Dahmera

V americkém státě Ohio ve městě Akron se nachází dům, ve kterém vyrůstal nechvalně proslulý sériový vrah Jeffrey Dahmer. Tento muž byl také kanibalem a nekrofilem a podle policie zavraždil mezi lety 1978 a 1991 kvůli svým sexuálním touhám sedmnáct mladých mužů. Majitel této nemovitosti se již dříve dům snažil prodat, od roku 2016 jej ale údajně pronajímá za 8 tisíc dolarů měsíčně (180 tisíc korun).

Poslední sídlo slavného Versaceho

Luxusní sídlo, ve kterém žil a byl zavražděn slavný módní návrhář Gianni Versace, bylo vystaveno na realitním trhu dokonce několikrát. V roce 1997 byl Versace na prahu svého domu zavražděn. Sídlo, které se nachází ve městě Miami Beach, bylo odkoupeno v roce 2013 za 41 milionů dolarů (922,5 milionu korun) a nyní slouží jako luxusní hotel, kde za jednu noc návštěvníci zaplatí přes 749 dolarů (17 tisíc korun).

Bundyho strašidelný dům

Jeden skutečně neuvěřitelný dům, který si zájemci mohli pořídit, se nachází ve městě Tacoma v americkém státě Washington. V této nemovitosti v dětství žil sériový vrah a násilník Ted Bundy, který má na svědomí nejméně třicet obětí. O tomto domě se dokonce traduje, že v něm straší. Stavitel, který tuto nemovitost v roce 2017 renovoval, uvedl, že dům byl velmi strašidelný. Na pozemku údajně našel zvláštní věci, na zrcadle v domě nápis „Pomozte mi“ a když byl uvnitř domu, údajně se tam samy od sebe otevíraly zásuvky.

Obviněný z vraždy O. J. Simpson

Dům, ve kterém došlo k dvojnásobné vraždě a který přinesl velmi nechvalnou popularitu bývalému hráči amerického fotbalu O. J. Simpsonovi, se prodal dokonce několikrát. V této nemovitosti, která se nachází v americkém městě Los Angeles, byli totiž v roce 1994 zavražděni Nicole Brownová Simpsonová, manželka O. J. Simpsona, a číšník Ron Goldman. Simpson se kvůli podezření z vraždy dokonce dostal před soud, ale vina mu nebyla v tomto případě prokázána. Později odešel od soudu s dlouholetým trestem odnětí svobody za další spáchané zločiny. Dům, ve kterém došlo k vraždám, se naposledy prodal v roce 2006 za 1,72 milionu dolarů (38,7 milionů korun).

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA DOMY, V NICHŽ ŽILI ZLOČINCI A SÉRIOVÍ VRAZI: 

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu