Close search

Hora miliardářů i prosluněné pláže: Kam jezdí na zimní dovolenou ti nejbohatší? Elitní destinace jsou i v Evropě

Instagram Zdroj: Instagram

Letošní zima sice nepřinesla do České republiky velké množství sněhu, přesto si tisíce lidí dokázaly užít zimní dovolenou podle svých představ. Kam se ale dá vyrazit, když máte neomezený rozpočet a ty nejdražší elitní destinace vám otevírají své dveře? Světoví miliardáři i slavné celebrity mají také svá oblíbená místa, kde tráví zimní dovolenou a často se sněhu zcela vyhýbají. 

I když si většina lidí spojí zimní dovolenou se sněhem a horami, ne vždy si světoví miliardáři vybírají podobné destinace. Mnozí z nich velice rádi tráví čas na pláži na soukromých ostrovech, kam rozhodně není jednoduché se dostat a už vůbec ne zaplatit vysoké finanční částky, které podobný druh odpočinku stojí. Kam se tedy vydávají v zimě celebrity a nejbohatší lidé na světě?

Ostrov Mustique, Karibik

Soukromý ostrov Mustique, který se nachází v Karibiku, je jedním z těch nejžádanějších míst pro zimní dovolenou mezi miliardáři a známými celebritami.  Svojí zimní dovolenou tam na písečné pláži tráví dědic britského trůnu, princ William, se svojí manželkou Kate Middleton a dětmi.  Luxusní ubytování na ostrově mají v oblibě také celosvětově známé hvězdy jako zpěvák kapely Rolling Stone, Mick Jagger, nebo módní návrhář Tommy Hilfiger. Návštěvníci slavného ostrova se mohou těšit na písečné pláže, průzračnou vodu a také na 17 pokojů v přepychovém hotelu The Cotton House Resort nebo na odděleně stojící vily.

Ostrov Svatý Bartoloměj, Karibik

V zimě si na francouzský ostrov Svatý Bartoloměj obvykle přijíždějí užívat sluníčka hollywoodské celebrity jako zpěvačka Beyoncé nebo ruští oligarchové, jako například Roman Abramovič.

Courchevel, Francouzské Alpy

Ne všichni miliardáři a bohaté celebrity preferují trávit svoji zimní dovolenou na pláži. Někteří vyhledávají zasněžené hory, kde by se mohli oddávat zimním radovánkám. Pro tento účel si mnozí z nich vybírají historické luxusní město ve francouzských Alpách. Město Courchevel je exkluzivním lyžařským areálem pro nejbohatší Evropany. Tady tráví svojí zimní dovolenou rodina Beckhamových, členové královských rodin, bohatí Pařížané, i ruští oligarchové. Pronájem luxusní chaty tady totiž stojí 130 tisíc dolarů (2,9 milionu korun) na týden.

Aspen, Colorado,  USA

Americké dvojče francouzského Courchevelu, město Aspen, které se nachází ve státě Colorado, je nejoblíbenějším lyžařským areálem miliardářů a hollywoodských celebrit v USA. Aspen má přezdívku “hora miliardářů”, jelikož kolem 50 světových miliardářů vlastní nemovitosti v tomto historickém americkém městě. Mezi pyšné majitele luxusních nemovitostí patří nejbohatší muž na světě, Jeff Bezos, nebo zakladatel kosmetické společnosti Estee Lauder, Leonard Lauder. Ceny nemovitostí jsou tady ale skutečně vysoké. Bezose vyšlo jeho sídlo na 16,5 millionu dolarů (371 milionů korun). V tomto domě ale žijí jeho rodiče a on je zde pouze navštěvuje. Také světoznámé hollywoodské hvězdy jako Goldie Hawn a Kurt Russell nazývají Aspen svým domovem. I americký herec Kevin Costner žije se svojí rodinou v Aspenu. Mezi další majitele přepychových rezidencí v tomto populárním městě patří i Melanie Griffith, Uma Turman, Justin Bieber, Kim Kardashian, Mariah Carey, nebo Paris Hilton.

Gstaad, Švýcarsko

Mezi další velice slavné a vyhledávané destinace patří pohádkové alpské městečko Gstaad ve Švýcarsku. Toto exkluzivní místo pro zimní dovolenou láká úspěšné podnikatele a hollywoodské hvězdy již desítky let. Kdysi si tady krásy zimní přírody užívaly legendární herečky jako Marlene Dietrich, Elitzabeth Taylor, Grace Kelly, Brigitte Bardot, nebo Sophii Loren. Tento luxusní lyžařský areál stále obdivují režiséři Guy Ritchie i Quentin Tarantino. V Gstaadu bylo ale možné potkat i významné světové politiky jako bývalou předsedkyni britské vlády Margaret Thatcher, nebo i tragicky zesnulou představitelku královské rodiny, princeznu Dianu. Gstaad rozhodně stojí za návštěvu. Dostat se do města světové elity se dá vlakem ze Ženevy nebo soukromým letadlem na letiště Saanen-Gstaad.

PODÍVEJTE SE NA DESTINACE, KDE TRÁVÍ ZIMNÍ DOVOLENOU MILIARDÁŘI A CELEBRITY:

Nejčtenější články