Close search

Giorgio Armani si koupil luxusní penthouse: Jak vypadá jeho vytoužená nemovitost za 394 milionů?

youtube Zdroj: youtube

Módní návrhář a miliardář Giorgio Armani si před Vánoci koupil luxusní penthouse za 17,5 milionů dolarů (394 milionů korun) v prestižní newyorské čtvrti 91 Central Park West. Luxusní nemovitost se nachází ve vyhlášeném domě, kde žije mnoho známých osobností. Armani již v tomto domě a dokonce na stejném patře vlastnil jeden penthouse, s koupí druhého nyní celé patro tohoto prestižního domu patří jenom tomuto gigantovi módního průmyslu. 

Italský rodák Giorgio Armani patří mezi nejbohatší podnikatele v módním průmyslu. Armani vybudoval úspěšné impérium, které se věnuje produkci oděvů, parfémů kosmetiky, designu a dokonce i hotelnictví a gastronomii. Armaniho majetek se podle amerického časopisu Forbes pohybuje okolo 11,1 miliardy dolarů (250 miliard korun). Agentura Bloomberg sice jeho jmění odhaduje na skromnější částku 6, 6 miliardy dolarů (149 miliard korun), přesto je zcela jasné, že se návrháři daří více než dobře.

Vytoužené apartmány

V předvánoční čas daroval slavný návrhář velký dárek sám sobě, pořídil si totiž v New Yorku, na slavné adrese 91 Central Park West, luxusní penthouse za 17,5 milionů dolarů (394 milionů korun). Tato nemovitost střídá jednoho slavného majitele za druhým, jelikož dříve patřila věhlasnému mediálnímu magnátovi Williamu Randolphu Hearstovi. Když byl ale penthouse před dvěma lety na prodej, majitelé za něj požadovali mnohem vyšší částku. Tehdy stály luxusní apartmány 22 milionů dolarů (495 milionů korun) a i když měl Armani o koupi veliký zájem, rozhodl se do nemovitosti své peníze nevložit.

Přepychová rezidence

Armani si chtěl vyhlášenou nemovitost pořídit také proto, jelikož se nachází na stejném patře, jak jeho jiné apartmány, které návrhář vlastní již mnoho let. Italský rodák měl totiž v plánu si na jednom patře udělat přepychovou rezidenci ze dvou penthousů. Avšak před několika lety ustoupil řediteli společnosti T-Mobile, Johnu Legerovi, který nemovitost zakoupil. Nyní se ale rozhodl pro život mimo velká hlučná města jako je New York a své apartmány nabídl ke koupi za mnohem nižší cenu, čehož návrhář využil.

Náročná rekonstrukce

Leger před lety provedl rozsáhlou rekonstrukci nemovitosti, jelikož interiéry dříve vypadaly velice zastarale. Přesto se nyní v moderních prostorách domu stále snoubí zajímavá minulost majitele amerického bulvárního tisku, kterým Hearst bezesporu byl, s moderním designem.

Výhled na Central Park

Penthouse nabídne svému novému majiteli čtyři ložnice a několik koupelen. Ložnice mají výhled na slavný Central Park, který si může užívat nový majitel díky nadstandardně velkým oknům. Moderně vybavená kuchyně uspokojí i ty nejnáročnější kulinářské potřeby. A obývací pokoj i jídelna nabídnou kromě útulného krbu také vstup na prostornou terasu, která má rozměry přes 150 metrů čtverečních.

Mezi další výhody tohoto elitního domu patří služby vrátného. Majitelům apartmánů je k dispozici fitness centrum, dětská herna, prádelna a úschovna.

PODÍVEJTE SE V NAŠÍ GALERII, JAKÝ PENTHOUSE SI KOUPIL GIORGIO ARMANI:

Nejčtenější články