Close search

Film týdne: Černá komedie Úhoři mají nabito láká na bratry Hádkovy a příběh o partě chlápků, kteří si hrají na URNA

reprofoto Youtube Zdroj: reprofoto Youtube

Je jich pět. Nudí se, a tak si rádi hrají na Útvar rychlého nasazení. Evakuují kulturáky, zasahují u domnělých zločinců... Jednou se jim ale tenhle troufalý útěk ze všední reality pěkně vymstí...

Hlavně utéct všednosti

Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNA (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Pod vedením Roberta (Oldřich Kaiser) zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí. Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina, bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?

Nová česká černá komedie Úhoři mají nabito vtrhne do českých kin 21. února. Pokud vás zaujal námět, nemáte se zač stydět. Příběh je to vskutku nápaditý a slibuje zase něco trochu jiného, než na co jsme v našich končinách v žánru humorných snímků zvyklí.

Hlavním lákadlem filmu Vladimíra Michálka (Je třeba zabít Sekala) je ale bezpochyby herecké obsazení. "Kápa" skupiny troufalců ve falešných uniformách hraje Oldřich Kaiser, část jeho party pak oba bratři Hádkové, kteří již v Kobrách a užovkách dokázali, že spolupráce na plátně jim jde skvěle a jako kreativní duo velmi dobře fungují. První ohlasy bohužel mluví o slabším scénáři a humoru založeném na vulgarismech. Na druhou stranu, tisíc lidí, tisíc chutí. Tomuto snímku jistě můžete zkusit dát alespoň šanci!

Nejčtenější články