Close search

Fascinující fakta o nejbohatším muži světa: Kolik Jeff Bezos vydělá během jedné sekundy?

YouTube Zdroj: YouTube

Na konci října přišel po výkyvu hodnoty akcií během jediného dne o 6,9 miliardy dolarů a mnozí tak prorokovali, že americký miliardář Jeff Bezos už nebude nejbohatším člověkem planety. Navzdory černým zprávám se však na prvním místě žebříčku udržel. Jmění Bezose, zakladatele internetového giganta Amazon, se odhaduje na 117 miliard dolarů (2,6 bilionu korun). Prvenství si udržel dokonce i po velmi drahém rozvodu s manželkou MacKenzie.

Bezos získal titul nejbohatšího muže planety v roce 2017 poté, co z první příčky tohoto pomyslného žebříčku po mnoha letech sesadil miliardáře a zakladatele společnosti Microsoft Billa Gatese. Bezos se tak již několik let může chlubit tímto jedinečným prvenstvím a toto jsou neuvěřitelná fakta, která dokazují, jak velkým jměním se majitel Amazonu může pyšnit.

Ani rozvod nepomůže

Nejbohatší člověk na světě byl nedávno ještě mnohem bohatší. Před rozvodem s manželkou MacKenzie se výše jeho majetku odhadovala na částku pohybující se okolo 157 miliard dolarů (3,5 bilionu korun). Jeho pozice nejbohatšího muže je však nyní natolik stabilní, že ani velmi drahý rozvod a rozdělení majetku s bývalou ženou jej nepřipravilo o prvenství. MacKenzie požádala v tomto roce o rozvod kvůli Bezosově nevěře a ze sňatku si tak odnesla minimálně 38 miliard dolarů (847 miliard korun). To je dokonce více, než mají někteří další světoví miliardáři, kteří se v žebříčku nacházejí za Bezosem. Přesto jej ani tato astronomická částka nepřipravila o titul nejbohatšího člověka na světě.

Tisíce za sekundu

Bezos vydělává dokonce i ve spánku, přesněji řečeno každou vteřinu svého života si na účet připíše 2489 dolarů (56 tisíc korun). Za minutu mu tak na účtu přibude více než 149 tisíc dolarů (3,35 milionu korun), což je vyšší částka než nadprůměrný roční plat amerického občana.

Rozpočet tří univerzit

Mezi nejprestižnější a jedny z nejdražších univerzit v USA patří Harvard, Yale a Texaská univerzita. Pokud sečteme roční rozpočty, výnosy a finance potřebné pro chod těchto institucí, které dohromady tvoří neuvěřitelnou částku 98 miliard dolarů (2,2 bilionu korun), pak ani tyto finance nedosahují celkového majetku Bezose.

Milion jako dolar

Bezos je natolik bohatý, že útrata 1 dolaru běžným Američanem by se dala přirovnat k útratě 1,1 milionu dolarů (25 milionů korun) Bezosem.

Bohatší než monarchové

Jeff Bezos je také mnohem bohatší než celá britská monarchie a všichni její členové, jejichž celkové jmění je odhadováno na 88 miliard dolarů (1,9 bilionu korun).

Více než za život

Podle odhadů si průměrný Američan s vysokoškolským vzděláním během života vydělá částku okolo 2,2 milionu dolarů (50 milionů korun). Jeff Bezos si tuto částku připíše na účet každých 15 minut.

NA MAJETEK JEFFA BEZOSE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu