Close search

Eva Longoria konečně prodala smolný dům. Prodělala na něm 80 milionů

Showpix Zdroj: Showpix

Nemovitost v Hollywood Hills mění za posledních pět let majitele už podruhé a vždy za nižší cenu, než byla původní nabídka. Ale až televizní herečka a producentka Eva Longoria na ní prodělala tak výrazně.

Trh s nemovitostmi v Los Angeles se kvůli pandemii sice hýbe jen pomalu, ale k zajímavým obchodům dochází. Po více než dva a půl roku se televizní hvězdě Evě Longoria konečně povedlo zbavit sídla v Hollywood Hills.

Rozlehlý komplex se nachází za masivní branou na vrcholu útesu a přímo nad světoznámou Mulholland Drive.

Smolná rezidence

Bohužel pro herečku a producentku Evu Longoria neznamená prodej také finanční úspěch, respektive alespoň nějaké zhodnocení. Nemovitost nabídla na prodej už v roce 2017 za 14 milionů dolarů (328 milionů korun) a počítala se ziskem 2,6 milionu (61 milionů korun).

Nový, zatím neznámý majitel teď za sídlo zaplatil 8,25 milionu dolarů (206,5 milionů korun), co je hluboko také pod 11,4 milionu dolarů (podle tehdejšího kurzu asi 280 milionů korun), které Longoria dala za nemovitost v roce 2015. Ztráta představuje téměř 3,2 milionu dolarů (80 milionů korun).

Majetek koupila před pěti lety od Toma Cruise, který tady ale trvale nebydlel a měl to prý jako scientologické útočiště. Původně požadoval 12,995 milionů (320 milionů korun), Longorii ho prodal za 11,4 milionu. U něj propad nebyl tak výrazný, nemovitost si pořídil v roce 2005 za 11,65 milionů dolarů (podle tehdejšího kurzu asi 280 milionů korun).

Soukromá laguna

Nemovitost v toskánském stylu tvoří dvě budovy - hlavní rezidence a dům pro hosty. Tou první je vila s benátskou omítkou, podlahami z tvrdého dřeva a třemi ložnicemi. Dům pro hosty má další čtyři ložnice. Dohromady mají obě stavby 9 koupelen.

Areál působivého panství nabízí četné terasy pro stolování pod širým nebem nebo pro zábavu ve velkém stylu. Plavecký bazén připomíná lagunu a je překřížený dřevěnou lávkou. Celý majetek kříží kamenné stezky, díky kterým si lze užít velkolepé výhledy na Los Angeles v celé jeho kráse - od údolí San Fernando až po hory San Gabriel.

Na bývalou nemovitost Evy Longoria se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu