Close search

Emilia Clarke prozradila, jak jí seriál Hra o trůny pomohl v boji s nebezpečnou nemocí

Instagram Zdroj: Instagram

Britská herečka Emilia Clarke, kterou proslavila po celém světě role Matky draků v seriálu Hra o trůny, se nedávno fanouškům svěřila, že byla během natáčení dvakrát v ohrožení života. Mozkové aneurysma, se kterým se Clarke intenzivně léčila, jí údajně pomohla porazit i práce na seriálu.

Stále usměvavá a pozitivní herečka přišla nedávno s velmi otevřenou zpovědí. Do magazínu The New Yorker Clarke napsala příspěvek, ve kterém se rozpovídala o nejtěžších chvílích ve svém životě. Herečka se přiznala, že skutečně každou chvíli každého dne se obávala, že zemře.

První mozkové aneurysma ji postihlo před natáčením druhé série seriálu Hra o trůny. Tehdy Clarke zachránil včasný zásah lékařů. Po nějaké době se nemoc ale zase vrátila a představitelka Daenerys Targaryen musela opět na operaci.

Druhá operace se ale ihned nevydařila a lékaři museli zásah opakovat. Herečka trpěla silnými bolestmi a po zákroku jí z lebky trčela hadička. Clarke uvedla, že tyto chvíle pro ni byly nejtěžší v životě. Také se velice bála o svoji kariéru, jelikož po zákrocích si pletla slova, špatně mluvila a nedokázala si vzpomenout ani na vlastní jméno. 

Ve snaze se co nejrychleji zotavit a postavit zpátky na nohy, herečka přišla s plánem, jak by ji práce na seriálu naopak mohla pomoci v boji s těžkou nemocí. Clarke v nedávném rozhovoru uvedla, že se snažila zabránit trvalým poškozením mozku studiem textů a replik ze seriálu. 

Když se jí například vracely bolesti hlavy, tak se snažila soustředit na konkrétní věci jako své ruce, nebo nohy. V takových chvílích  se je snažila rozhýbat a opakovala si repliky i ve smyšleném jazyce, který se objevil v seriálu. Clarke také uvedla, že se vždy v rámci boje s nemocí snažila zůstat aktivní a pozitivně naladěná. Podle jejích slov, je lidská mysl neuvěřitelně silný ochranný mechanismem, který nám dokáže velice pomoci. 

Nejčtenější články