Close search

Ellen DeGeneres: Z malířky pokojů uznávanou komičkou

Instagram.com Zdroj: Instagram.com

Patří mezi celebrity, ale ne ledajaké. Ellen DeGeneres je americkou komičkou, kterou zbožňuje celý svět. Dříve si vydělávala malováním pokojů nebo loupala ústřice. Díky svému neuvěřitelnému talentu si do svého zábavného pořadu zve ty nejpopulárnější osobnosti světa.

Ellen se řadí mezi americké celebrity. Momentálně ji neuvidíte v těch nejoceňovanějších filmech, protože její hlavní profesí není herectví, ani zpěv. Jedná se o americkou komičku a televizní bavičku, kterou na Instagramu sleduje skoro 80 milionů lidí.

Jak se vyvíjel její život

Tato sympatická žena se narodila 26. ledna 1958 v Metairie v Louisianě a své mládí prožila v Texasu a New Orleans.

Než se dopracovala k tomu co dělá nyní, byla její cesta klikatá a vystřídala různé pracovní pozice. Živila se jako loupačka ústřic, nebo jako malířka pokojů.

Kde objevila svůj potenciál?

Svůj skrytý talent objevila na párty u přátel, kde mělo její vystoupení veliký úspěch a začala na sobě pracovat. Se svým komediálním vystupováním začínala nejdříve v kavárnách a v klubech v New Orleans, později své působení rozšířila po celém USA.

Jejím velkým úspěchem bylo, když v roce 1982 vyhrála první místo v uznávané soutěži „Nejzábavnější osobnost Ameriky“.

V roce 1994 Ellen televize ABC nabídla, že by mohla mít vlastní seriál pod názvem ELLEN. Tento seriál pokračoval do roku 1998.

The Ellen DeGeneres Show jak ji známe dnes

První díl této show, kterou Ellen moderuje byl odvysílaný 8. září 2003. Zábavný pořad, do kterého si zve ty největší světové hvězdy za své působení vyhrál mnoho prestižních ocenění (Cena Daytime Emmy, nebo People's Choice Awards) a překonal tím i pořad The Oprah Winfrey Show.

Na YouTube patří tento zábavný kanál mezi dvacet nejvíce odebíraných kanálů.

Bojuje za svou orientaci

Ve zmiňované The Oprah Winfrey Show se přiznala ke své lesbické orientaci a řadí se mezi významné představitelky homosexuálního hnutí. Od roku 2004 žije s partnerkou Portiou de Rossi.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE:

Nejčtenější články